Exposició d’arxius en xarxa

Esteu aquí

La importància del patrimoni audiovisual

divendres, 10 juny, 2022 – 12:00


Al voltant del Dia internacional dels Arxius té lloc la Setmana Internacional dels Arxius i  la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han recollit les activitats que es podran realitzar a diferents arxius del territori.


La Diputació de Barcelona presenta amb el lema «Arxius i audiovisuals: memòria-cinema-progrés» un seguit d’activitats per donar a conèixer els arxius a la ciutadania com a eines de memòria i de progrés, en aquesta ocasió, resseguint l’evolució dels mitjans audiovisuals a Catalunya i l’exhibició del cinema en l’àmbit local en els darrers 100 anys.


 


Un viatge per la història del patrimoni audiovisual


Fotografies i filmacions històriques provinents de l’Arxiu General i de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona il·lustren l’evolució dels mitjans audiovisuals a Catalunya i l’exhibició del cinema en l’àmbit local en els darrers 100 anys.


Avui s’ha estrenat Un viatge per la història del patrimoni audiovisual a casa nostra (1936-2022) on es recullen algunes de les imatges del Cinema amateur del Prat, un moviment que constitueix una de les experiències més interessants de la història cultural del Prat i l’alt nivell que han assolit alguns dels nostres cineastes situa aquest moviment en un lloc destacat en el conjunt del cinema realitzat per no professionals a Catalunya.


L’arxiu té fons audiovisuals diversos, que recullen en imatges diferents mirades sobre el Prat a partir dels anys cinquanta del segle passat. Destaca, pel seu volum i qualitat, el fons de cinema amateur que recull  prop de 200 pel·lícules d’autors locals filmades entre 1949  i 1986 .  L’any 2013 des de patrimoni cultural es va fer l’exposició El cinema amateur del Prat.



Des de La Capsa juntament amb Patrimoni cultural, es durà a terme durant el mes de juliol el projecte Cinema i Música. És un projecte de residència impulsat per la Capsa que treballa amb músics de la ciutat amb una estreta relació amb el territori i que busca fer sortir al músic de la seva zona de confort per tal d’esdevenir creador. Els darrers anys Cinema i Música ha canviat de fil conductor i s’ha endinsat dins de l’Arxiu Municipal per fer recerca dins de la col·lecció del cinema amateur del Prat.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Control económico llega a la Premier League inspirado en LaLiga tras años deficitarios

La Premier League ha votado a favor de establecer reglas de control económico que toparán…

15 horas hace

El olivar se convierte en motor del turismo rural en incontables pueblos españoles

El atractivo paisajístico de los olivares en España ha convertido a sus pueblos en un…

15 horas hace

Importancia y funciones del auditor en los procesos de reestructuración empresarial

Tras un año y medio en vigor, la nueva ley concursal se vislumbra más adecuada…

16 horas hace

Dissabte 4 se celebra el Pratifolk

Esteu aquí El parc del Fondo d’en Peixo tornarà a omplir-se de gralles, gegants, danses…

17 horas hace

Es recomana no accedir a la llera del riu per la inundació que han provocat les darreres pluges

Esteu aquíInici » Actualitat » Notícies » Es recomana no accedir a la llera del…

17 horas hace

El Prat acollirà diverses activitats per continuar lluitant contra la LGTBIFòbia

dimarts, 30 abril, 2024 - 13:45 El proper dia 17 de maig es commemora…

18 horas hace

Esta web usa cookies.