Inicio Actualidad Exposició d’arxius en xarxa

Exposició d’arxius en xarxa

Esteu aquí

La importància del patrimoni audiovisual

divendres, 10 juny, 2022 – 12:00


Al voltant del Dia internacional dels Arxius té lloc la Setmana Internacional dels Arxius i  la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona han recollit les activitats que es podran realitzar a diferents arxius del territori.


La Diputació de Barcelona presenta amb el lema «Arxius i audiovisuals: memòria-cinema-progrés» un seguit d’activitats per donar a conèixer els arxius a la ciutadania com a eines de memòria i de progrés, en aquesta ocasió, resseguint l’evolució dels mitjans audiovisuals a Catalunya i l’exhibició del cinema en l’àmbit local en els darrers 100 anys.


 

MAS:  Més de 300 alumnes participen en el servei comunitari ambiental durant aquest curs


Un viatge per la història del patrimoni audiovisual


Fotografies i filmacions històriques provinents de l’Arxiu General i de la Xarxa d’Arxius Municipals de la Diputació de Barcelona il·lustren l’evolució dels mitjans audiovisuals a Catalunya i l’exhibició del cinema en l’àmbit local en els darrers 100 anys.


Avui s’ha estrenat Un viatge per la història del patrimoni audiovisual a casa nostra (1936-2022) on es recullen algunes de les imatges del Cinema amateur del Prat, un moviment que constitueix una de les experiències més interessants de la història cultural del Prat i l’alt nivell que han assolit alguns dels nostres cineastes situa aquest moviment en un lloc destacat en el conjunt del cinema realitzat per no professionals a Catalunya.

MAS:  Torna el Carnaval dels Pecats Capitals


L’arxiu té fons audiovisuals diversos, que recullen en imatges diferents mirades sobre el Prat a partir dels anys cinquanta del segle passat. Destaca, pel seu volum i qualitat, el fons de cinema amateur que recull  prop de 200 pel·lícules d’autors locals filmades entre 1949  i 1986 .  L’any 2013 des de patrimoni cultural es va fer l’exposició El cinema amateur del Prat.



Des de La Capsa juntament amb Patrimoni cultural, es durà a terme durant el mes de juliol el projecte Cinema i Música. És un projecte de residència impulsat per la Capsa que treballa amb músics de la ciutat amb una estreta relació amb el territori i que busca fer sortir al músic de la seva zona de confort per tal d’esdevenir creador. Els darrers anys Cinema i Música ha canviat de fil conductor i s’ha endinsat dins de l’Arxiu Municipal per fer recerca dins de la col·lecció del cinema amateur del Prat.

MAS:  Festa del riu, aquest diumenge


- Te recomendamos -
Artículo anteriorTorna el Corpus, amb més ganes que mai
Artículo siguienteUn estiu poètic i musical al Cèntric
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí