La Biblioteca Antonio Martín vola cap als centres educatius

Esteu aquí

S’envien diversos reculls bibliogràfics a les escoles implicades en el projecte “La Ciència del Vol”

dijous, 25 febrer, 2021 – 12:00


La Biblioteca Antonio Martín és un dels agents que participa en la construcció del projecte en xarxa de ciutat “La Ciència del Vol”, dins de l’àmbit de coneixement científic tècnic i digital del programa Interseccions. Aquest projecte que té per objectiu generar propostes de ciutat per promoure el pensament i l’experimentació científica ja ha començat a teixir relacions entre els centres educatius i culturals participants. 


Després d’haver escalfat motors amb la celebració de la Setmana de la Ciència dedicada enguany als aspectes aeronàutics i científics del vol, la Biblioteca passa a l’acció directa: l’enviament de lots de llibres i audiovisuals personalitzats pels centres educatius participants en el projecte.


La Biblioteca Voladora al servei de l’alumnat i dels docents


El concepte “Biblioteca Voladora” neix de dues idees. La de “Biblioteca” com a espai de trobada física i virtual, de servei, de referent bibliogràfic i de centre de recursos en relació amb les escoles. La noció de “Voladora” fa referència a dues característiques pròpies del projecte La Ciència del Vol: per una banda, s’ofereix assessorament i recull de suggeriments sobre el vol i les seves característiques perquè els docents puguin utilitzar-ho per dissenyar i desenvolupar les sessions d’aula amb el seu alumnat; alhora, els documents oferts als centres educatius s’envien directament a cada escola, és a dir, “volen” físicament d’un espai a un altre.


Materials que reben les escoles


Els lots contenen llibres de coneixements, contes il·lustrats, biografies, atles i pel·lícules, entre altres materials específics per a cada centre. La selecció s’ha fet tenint en compte l’edat de l’alumnat i les temàtiques que s’estan treballant des de cada grup classe. A més, contenen un llistat concret dels recursos enviats i un full d’avaluació i suggeriment de compra perquè els docents puguin emplenar segons les necessitats que s’hagin anat trobant a l’aula.


La Biblioteca ofereix així tot un ventall de recursos per treballar amb l’alumnat la temàtica del vol i la ciència que l’envolta des de diferents perspectives: des d’ocells, cometes, globus aerostàtics, aviadors, vols amb motor o sense, fins a la carrera espacial, els coets i els astronautes, els aeroports i la història de l’aviació.


Així l’Escola Galileo Galilei gaudeix d’un lot de material específic per Cicle Inicial i Cicle Superior; El CEIP Bernat Metge, 2n de Cicle Inicial i 4t de Cicle Mitjà; El CEIP Charles Darwin, 2n de Cicle Inicial i 5è de Cicle Superior; i l’Escola del Parc per a la classe de 5è de Cicle Superior.


La Biblioteca conserva i amplia el fons bibliogràfic específic d’Aeronàutica


Cal destacar que la Biblioteca compta amb un Fons d’Aeronàutica especial, estable i amb constants noves adquisicions de documents. La proximitat amb l’aeroport de Barcelona-El Prat Josep Tarradellas fa imprescindible mantenir una col·lecció pròpia sobre temàtica aeronàutica. Aquest fons ofereix estudis a l’abast de tothom en diferents idiomes sobre aviació, aeroports, circulació aèria, autogirs, drons…  


Tenint molt en compte la implicació dels infants i joves amb el projecte “La Ciència del Vol”, els propers recursos de compra de llibres es destinaran a completar la secció infantil de la biblioteca per tal de poder oferir un servei més ampli per a un possible augment dels centres educatius sol·licitants del fons, així com dels usuaris en general. Pots consultar tot el fons bibliogràfic disponible al catàleg Aladí i conéixer els serveis de la biblioteca a la seva web i xarxes socials. 

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Arabia Saudí lidera la conversación sobre una transición energética justa en Riad

Riad fue el epicentro del diálogo mundial al albergar el Foro Económico Mundial (WEF), bajo…

2 días hace

Más del 60% de los mayores de 55 sin trabajo superan el año en búsqueda de empleo

En el primer trimestre de 2024, casi un 54% de la población activa de más…

2 días hace

Comelit y

El grupo italiano Comelit ha firmado la adquisición del 98% del capital social de Ingenium…

2 días hace

César Lanzarote, Son Net, Son Vell, Palacio Arriluce y Corazón entre los mejores hoteles del mundo

'Condé Nast Traveler' ha publicado su 'Hot List' anual con los mejores hoteles del mundo…

2 días hace

Esta web usa cookies.