Inicio Actualidad Programes municipals per fomentar entorns segurs entre infants i adolescents

Programes municipals per fomentar entorns segurs entre infants i adolescents

Combatre l’assetjament escolar i la violència entre els joves forma part de la política educativa municipal més enllà de les aules. Per aquest motiu, el consistori fa anys que treballa amb programes transversals entre departaments municipals (Educació, Igualtat, Joventut i Esports) i amb entitats com el Citilab, amb projectes d’informació, prevenció i suport. A través d’aquests projectes s’ha cercat també la complicitat i la col·laboració dels equips docents i de les famílies amb l’objectiu de fomentar la igualtat i desenvolupar entorns segurs en els centres educatius i també en els espais comunitaris o en els equipaments municipals.

LA XAJI, PUNT DE REFERÈNCIA

En aquest sentit, la creació de la XAJI (Xarxa Activa de Joventut per la Igualtat), des del curs 2015-2016, és una de les iniciatives d’interacció on es treballa aquesta temàtica. Es tracta d’un programa de prevenció de les violències de gènere que es desenvolupa en el marc de l’educació entre iguals i de l’aprenentatge cooperatiu. El seu objectiu: formar persones joves que siguin capaces de promoure la igualtat de gènere i de detectar relacions abusives en el seu propi entorn educatiu i que finalment esdevinguin referents i agents actius entre els seus iguals per a la transformació social. El projecte dota de competències crítiques a nois i noies de 12-17 anys perquè puguin detectar i revertir relacions abusives des d’una posició crítica i compromesa en contra de les violències de gènere i a favor de l’equitat i de la convivència.  

MAS:  Energia del Prat comptarà amb el suport d’Elecsum en la comercialització d’energia i el foment de l’estalvi a les factures de la llum de les llars i comerços

ALTRES INICIATIVES MUNICIPALS

  • Projecte internacional RESCCUE: es desenvolupa entre l’Ajuntament de Cornellà en col·laboració amb l’hospital Sant Joan de Déu, la Universitat Oberta de Catalunya i l’hospital pediàtric Bambino Gesú de Roma (Itàlia). L’objectiu és prevenir la violència i promoure el benestar emocional dels joves.
  • Salut Digital: és una aplicació per a joves esportistes impulsada pel Citilab a través del servei Tecnoatenció. És una prova pilot que es va posar a disposició de joves esportistes de la UE Cornellà i el CB Cornellà per comunicar, anònimament, situacions o conductes de risc.
  • Tallers ‘SOM DIVERSXS’: aquests tallers tenen com a objectiu obrir la mirada i integrar la idea de la diferència, el respecte i la comprensió des de la diversitat sexual i de gènere per evitar les violències lgbtfòbiques.
  • Gestió emocional, respecte i esperit crític en els diferents projectes que es desenvolupen des del Departament de Joventut. Aquest departament municipal impulsa iniciatives concretes com ara EntreJoves i Espai Noi dels Espais Joves per crear espais de reflexió i de manifestació d’inquietuds per als joves de la ciutat.
MAS:  El Síndic de Greuges presenta al ple el seu informe anual del 2022

- Te recomendamos -
Artículo anteriorProhens apuesta por el futuro: Baleares 2.0, un faro de innovación y sostenibilidad en el turismo
Artículo siguienteProtesta nocturna de agricultores en carreteras de Cataluña
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí