Transformació de l’avinguda dels Alps

L’avinguda dels Alps és un dels eixos que exemplifica perfectament la transformació de Cornellà cap a una ciutat cada cop més verda, sostenible i amable amb la ciutadania, dins del projecte municipal Cornellà Natura. La finalització de la segona fase d’aquesta via, juntament amb la remodelació d’un tram de la carretera de L’Hospitalet (entre l’avinguda dels Alps i l’avinguda de la Porta Diagonal), han donat pas a un gran eix verd i cívic que connecta i articula el barri Centre amb el d’Almeda o amb el parc de Can Mercader.

El 2016, l’Ajuntament de Cornellà va posar en marxa el projecte Cornellà Natura, una estratègia municipal de naturalització de l’entorn urbà per convertir la ciutat en un espai més verd, sostenible, saludable i resilient.

Amb aquesta reconversió, s’ha creat un corredor unificat d’1’3 quilòmetres, amb dos carrils de circulació (un per cada sentit), un carril bici bidireccional, i noves zones amb arbres i amb plantes arbustives per tal d’augmentar la biodiversitat. Alhora, s’han ampliat les voreres, s’han habilitat nous passos de vianants elevats, nous guals i noves parades d’autobús.

L’obra ha tingut un pressupost aproximat de 2.300.000 euros, finançat per l’Àrea Metropolitana de Barcelona i pels fons Next Generation de la Unió Europea.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Se mantiene la alerta por Leopoldo García Pastor: Continúa desaparecido en Lleida desde 2022

La Asociación SOS Desaparecidos ha informado que Leopoldo García Pastor, desaparecido desde el 1 de…

3 horas hace

Los habitantes de Baix Llobregat enfadadísimos con el nuevo mapa de España creado por madrileños

El DiSputado y su Mapa de España: Una visión humorística que enciende a la red…

4 horas hace

Homming lanzará en SIMA 2024 su nuevo módulo de selección de inquilinos y gestión de alquileres

homming, compañía 'proptech' en la categoría del property management, presentará en el Salón Internacional Inmobiliario…

5 horas hace

¿Caja de cambios rota? Descubre costes y soluciones para su reparación o sustitución

Muchas veces frente a una avería de caja de cambios conviene hacerse la pregunta, ¿Vale…

5 horas hace

Ingresos de LaLiga en la temporada 22/23 superan a grandes del Ibex-35

LALIGA es una de las marcas más reconocibles en España, y así lo indican numerosas…

6 horas hace

Esta web usa cookies.