Inicio Actualidad El Prat, quart municipi català amb millor inversió social

El Prat, quart municipi català amb millor inversió social

Esteu aquí

Amb 192,61 € per habitant i any, el Prat és el quart municipi català amb major inversió social, només per darrere de Barcelona, Esparreguera i Santa Coloma de Gramenet

Oficina Integral d’Atenció Social (OIAS) de l’Ajuntament del Prat

dimecres, 3 gener, 2024 – 11:30


El Prat és el quart municipi català amb una major inversió social per habitant, segons l’Associació Estatal de Gerents i Directius d’Acció Social. Així ho indica el recent informe d’aquesta associació, que analitza la inversió social dels municipis de més de 20.000 habitants de tot l’Estat i que situa El Prat de Llobregat entre els 37 que registren un nivell d’excel·lència en aquest àmbit.


L’informe, que parteix de dades de 2022, indica que la inversió al Prat en serveis i promoció social va ser de 192,61 euros per habitant durant aquest període. Això situa a la nostra ciutat en una posició capdavantera a la comarca del Baix Llobregat, juntament amb Esparreguera.

MAS:  La fira del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola” (CuEme) omple la Plaça de Roigé i Badia de cooperativisme i recaptacions solidàries


A Catalunya, les dues altres ciutats amb una major inversió social són Barcelona i Santa Coloma de Gramenet


Catalunya és la segona comunitat autònoma amb més municipis situats entre els 37 de l’Estat amb un nivell d’excel·lència en inversió social, amb un total de 6 localitats amb aquesta consideració, només per darrera d’Andalusia (16).


El Prat, quarta distinció com a municipi excel·lent


La d’enguany és la tercera distinció consecutiva que distingeix El Prat com un municipi excel·lent en inversió social. La quart data de l’any 2017.


El Prat destaca per tenir una àmplia xarxa de professionals d’atenció social, una residència municipal per a persones grans, serveis d’atenció a infància i famílies i una bona cobertura de suports a les necessitats bàsiques. També té una bona promoció de l’acció comunitària i el benestar emocional, fet que situa a la ciutat en una posició capdavantera en polítiques d’atenció a les persones.

MAS:  Segon cap de setmana del Festival de Música De Prop 2021


Els criteris d’excel·lència social de l’informe


Aquest és el vuitè any consecutiu que es publica l’informe de l’Associació Estatal de Gerents i Directius d’Acció Social sobre els nivells d’inversió social en municipis de més de 20.000 habitants. El Prat ha estat en el rànquing d’excel·lència en 4 ocasions destacant la consolidació en posicions capdavanteres durant els últims 3 exercicis.


L’informe es va donar a conèixer els últims dies del 2023, i parteix de dades corresponents al pressupost liquidat de 2022, publicades pel Ministeri d’Hisenda i Funció Pública al seu portal de serveis telemàtics.


L’informe parteix de quatre criteris d’excel·lència social:


  • En primer lloc, té en compte la suficiència econòmica. És a dir haver acreditat una despesa realitzada en inversió social durant l’any 2022 superior a 151’31 euros per habitant i any.

  • En segon lloc, pren en consideració l’increment econòmic, un criteri que valora que la despesa pressupostada en aquesta matèria es mantingui o augmenti respecte del pressupost anterior.

  • En tercer lloc, es valora l’esforç inversor, de manera que es considera que s’assoleix el nivell d’excel·lència si la despesa social representa almenys el 10% del total de pressupost realitzat no financer del municipi.

  • Finalment, s’avalua la transparència financera. És a dir, que sigui possible contrastar des del portal de transparència de cada web municipal el desglossament del seu pressupost i el detall de la seva despesa social.  


L’univers de l’estudi són els 404 municipis de l’Estat amb més de 20.000 habitants, dels quals només 37 assoleixen nivells d’excel·lència social.

MAS:  Cumple años uno de los mejores jugadores de la historia de España de baloncesto

- Te recomendamos -
Artículo anterior2024: Un año de competiciones deportivas de alto nivel
Artículo siguienteTot a punt per a l’arribada dels Mags d’Orient a la ciutat!!
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí