Idees per a unes festes de Nadal més sostenibles

Les festes de Nadal s’associen tradicionalment a celebracions en família, àpats abundants, trobades amb amics i companys de feina, i intercanvis de regals. És, evidentment, la principal època de compres de l’any. Però gaudir plenament de les festes no significa caure en excessos: continua sent possible comprar i consumir de manera responsable.

Des de www.cornella.cat comencem avui una sèrie de notícies amb recomanacions perquè no perdeu de vista la consciència social i mediambiental durant aquestes festes de Nadal.

 

Consum responsable

Compreu a casa! A Cornellà hi ha prop de 2.500 establiments comercials de tots els sectors possibles, com alimentació, moda, calçat, telecomunicacions, llar, joieria, a més d’hostaleria, restauració i dels tres mercats municipals. Comprar a la ciutat repercuteix en la bona salut del comerç local i en l’ocupació, a més de ser més sostenible mediambientalment. L’associació Cornellà Compra a Casa, a més, oferirà animació als principals eixos comercials i als mercats per fer més amenes i divertides les compres… Així que, ja ho saps, aquest any, per Nadal regala CORnellà!

Compreu a prop! Encara hi ha una altra raó de pes per triar el comerç local: anar a peu o en transport públic a fer les compres és molt més sostenible que desplaçar-vos en cotxe a qualsevol lloc. 

Eviteu comprar a última hora! La precipitació és molt mala consellera… I allunyeu-vos també tant com pugueu de les compres compulsives! Potser acabareu comprant coses que no us fan falta, i això és un malbaratament dels recursos del planeta i dels vostres diners. Penseu i planifiqueu amb temps què necessitareu (ja siguin regals, aliments, etc.) i on ho podreu trobar: els resultats són sempre més satisfactoris!

Compreu amb consciència mediambiental… és tant important com la qualitat o el preu. Per exemple, si podeu  triar, que siguin joguines fetes amb materials sostenibles o fins i tot reciclats.

Refuseu fer regals que continguin productes tòxics i eviteu els no reciclables. Si porten bateries, millor que sigui recarregables. Igualment, i això ja fa molts anys que n’hauríem de ser conscients, eviteu les joguines bèl·liques o sexistes. Molt millor una bona joguina educativa!

Si poseu arbre de Nadal, podeu fer servir un arbre artificial o fins i tot fer-ne un entre tota la família, amb materials alternatius. Hi ha molts tutorials a Internet que us donaran idees. Tot i això, si preferiu que l’arbre sigui natural, sobretot, que provingui d’un viver controlat i certificat.

I ja que esteu decorant l’arbre, podeu seguir pensant en un consum energètic responsable. Per exemple, utilitzeu llums LED per a les decoracions, consumeixen molt menys. A més, tingueu en compte el criteri de la sostenibilitat a l’hora de fixar la temperatura o les hores que funciona la calefacció… Ho notareu a la factura i també se’n beneficiarà el medi ambient.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Nit dels Museus

El 18 de maig se celebra en bona part del món el Dia Internacional dels…

4 horas hace

Amazon llevará Las Fiestas Prime Day a Medinaceli antes del Prime Day en julio

Las popularmente conocidas “fiestas de pueblo” son un imprescindible dentro de la cultura española. Así…

18 horas hace

PortAventura Dreams Village acogerá a más de 400 familias al año con nueva inversión de 2,5 millones

La Fundación PortAventura ha inaugurado la ampliación de PortAventura Dreams Village, su proyecto social más…

19 horas hace

Muere ahogado un joven de 23 años mientras colocaba boyas en una playa de Girona

Su compañero, que le esperaba en la embarcación, se ha percatado que estaba pasando algo…

19 horas hace

Grupo Gallo colabora con celíacos para mejorar sus productos sin gluten

Han transcurrido cerca de 10 años desde que Grupo Gallo inició la producción de sus…

20 horas hace

Financial Times sitúa a Santa Ana y Miramar entre las mejores villas de verano

El diario británico 'Financial Times' ha hecho una selección de 5 exclusivas villas privadas que…

20 horas hace

Esta web usa cookies.