Llencem les escombraries al contenidor corresponent?

Cornellà disposa de cinc tipus de contenidors al carrer per a les principals fraccions de residus: matèria orgànica, envasos lleugers, paper i cartró, vidre, i rebuig (o resta). La ciutat compta amb 1084 contenidors de residus de les diferents fraccions, ubicats en 153 punts, o bases. Fa un any i mig es van renovar tots aquests contenidors i es va canviar el sistema de recollida amb la finalitat d’adaptar la ciutat als requeriments de la normativa europea quant a reciclatge.

Tots hem de ser conscients de la importància de dipositar els residus que generem diàriament de manera correcta, i a dins del contenidor corresponent. El cost mitjà anual dels serveis municipals de neteja i de recollida de residus se situa al voltant dels 10 milions d’euros; tot allò que acaba fora de lloc genera disfuncions i despeses extraordinàries. Per tot això, cal el compromís de tota la ciutadania per fer les coses millor. La Unió Europea requereix que s’arribi a reciclar el 60% dels residus que es llencen als contenidors l’any 2030, i Cornellà només es troba al 33%,  segons les dades de l’Agència Catalana de Reciclatge corresponents a l’any 2022.

Per què separem els residus?

Dipositar els residus correctament augmenta la netedat de la via pública i possibilita que molts d’ells es puguin reciclar, contribuint a preservar el medi ambient i disminuint la despesa municipal en serveis i a les plantes de gestió de residus.

Si tens dubtes sobre on cal llençar un residu concret, consulta la informació de la pàgina Cornellà Natura o el web www.residuonvas.cat

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Neix la Taula per a la Interculturalitat del Prat

dijous, 16 maig, 2024 - 13:45 L’any 2005, es va constituir la Taula de…

1 hora hace

Festa jove contra la LGTBIQfòbia

El Dia Internacional contra l'Homofòbia, la Lesbofòbia, la Transfòbia, la Bifòbia i la Interfòbia té com objectiu…

3 horas hace

Grandes maestros del arte en la exposición de Fundación Unicaja

Fundación Unicaja ha presentado en su centro cultural de Málaga la exposición ‘De Rafael a…

17 horas hace

Estreno de calladita, la primera película NFT de Miguel Faus

‘Calladita’, el primer largometraje dirigido por Miguel Faus, se estrena este viernes en los cines…

17 horas hace

Málaga acogerá la feria del campo 4.0 en noviembre

La Feria del Campo 4.0, el nuevo salón dedicado a impulsar la innovación del sector…

18 horas hace

Esta web usa cookies.