Cornellà de Llobregat, tots els serveis a 15 minuts de casa a peu

Cornellà de Llobregat és una de les dues ciutats d’Espanya més grans de 50.000 habitants que compleixen els criteris de “les ciutats dels 15 minuts” per al 100% dels seus veïns, segons un estudi publicat per l’empresa Deyde DataCentric. Aquest concepte fa referència a disposar de tots els serveis bàsics a una distància de 15 minuts a peu o en bicicleta. És a dir, que cada habitant de Cornellà pot desplaçar-se en un temps no superior a 15 minuts (tant a peu, com també en bicicleta) als equipaments essencials de categories com la salut, l’educació, l’oci i qualitat de vida, comerços…

Es tracta d’un paradigma desenvolupat fa uns anys en una universitat francesa, i els experts en urbanisme hi associen molts beneficis socials, econòmics i mediambientals. Per exemple, facilita que es generi menys diòxid de carboni, més activitat econòmica, i més inclusivitat social. Segons un article publicat a l’edició de diumenge del diari El País, l’arquitecte Carlos Moreno -desenvolupador del concepte- explica que ja hi ha més de 200 ciutats al món que l’apliquen, i ha estat adoptat com a recomanació per l’agència ONU-Hàbitat.

De fet, la seva aplicació per part de la ciutat de París va popularitzar el paradigma. La pandèmia de la Covid-19 va impulsar l’interès pel desig de viure en ciutats, pobles i barris funcionals i a escala humana, i en redescobrir la importància de la proximitat. La creació de nous recorreguts per a vianants i l’impuls dels eixos verds previstos al programa Cornellà Natura contribueixen de manera decisiva en facilitar els desplaçaments a peu i en bicicleta i fer de la ciutat de Cornellà un exemple d’aquesta proposta.

Segons l’estudi de la companyia Deyde DataCentric, que podeu consultar aquí, el 61% de la població espanyola viu a ciutats en què té aquests serveis essencials a 15 minuts a peu o en bici. Només dues ciutats de més de 50.000 habitants compleixen els paràmetres per als dos casos: Cornellà i Santa Coloma de Gramenet. Limitant l’anàlisi als desplaçaments en bici, són 23 a tot Espanya.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Baix Llobregat: Qué tiempo va a hacer en el puente de mayo

¿Cómo estará el tiempo en Baix Llobregat durante el próximo puente de mayo? Los expertos…

3 horas hace

Gonzalo Sánchez, PwC España: “Una banca sostenible es clave para el desarrollo y bienestar del país”

El presidente de PwC España, Gonzalo Sánchez, manifestó que "los resultados del sector financiero son…

2 días hace

La competencia se intensifica con la botadura de los ac75 en la America’s Cup

Con el NYYC American Magic y el Orient Express Racing a punto de desvelar sus…

2 días hace

Asempleo solicita un acuerdo extenso para la reducción de accidentes laborales

En el marco del Día Internacional de la Seguridad y la Salud en el Trabajo,…

2 días hace

Grupo Albia lidera como la funeraria más valorada en España según el NPS

Grupo Albia ha sido reconocida, un año más, por su excelencia en el acompañamiento a…

2 días hace

Holaluz enfrenta semana crucial con préstamos pendientes

Holaluz cierra una semana crucial con el mercado aún pendiente de la concreción de préstamos…

2 días hace

Esta web usa cookies.