Milers de persones rebutgen la violència masclista a Cornellà

Arran de l’assassinat masclista que s’ha produït aquesta matinada a Cornellà, l’Ajuntament ha organitzat un acte de condemna del crim i de solidaritat amb la família de la víctima, a la qual s’han sumat milers de persones.  A les 19 h, a la plaça de Catalunya, en el mateix escenari on estava previst gaudir del darrer concert de Corpus, s’ha desenvolupat aquest acte de protesta.

Tony Aguilar, locutor de Los 40 Principales i veí de Cornellà, ha estat el conductor d’aquest acte. Els Castellers de la ciutat –que aquest matí havien de celebrar la seva exhibició dins de les festes majors- han fet un pilar com a senyal de dol i s’ha llegit el comunicat que ha aprovat la Junta de portaveus de l’Ajuntament, presidida per l’alcalde de la ciutat.

D’aquesta manera, una multitud de persones han denunciat que la ciutat s’ha vist enterbolida en el fang de la barbàrie masclista. L’acte ha comptat amb la presència dels membres del Consell Municipal de la Dona, de la corporació municipal, de la Conselleria d’igualtat i feminismes de la Generalitat de Catalunya, membres de la Diputació de Barcelona i del Consell Comarcal del Baix Llobregat, representants polítics de diferents municipis de la comarca, a més de l’alcalde de Cornellà, Antonio Balmón. A l’escenari, també han comparegut alguns dels artistes que avui havien d’actuar a Cornellà per tancar el Corpus.

La concentració ha finalitzat amb la cançó ‘Lobo’ d’Elena Gadel, interpretada per l’Alexandra Larios i per l’Òscar Larios. Finalment, s’han fet cinc minuts de silenci com a rebuig a l’assassinat i com a mostra de condol amb la família de la víctima.

El consistori ha decretat tres dies de dol a la ciutat i ha suspès totes les activitats previstes avui diumenge 11 de juny dins de la programació de la Festa Major.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Grandes maestros del arte en la exposición de Fundación Unicaja

Fundación Unicaja ha presentado en su centro cultural de Málaga la exposición ‘De Rafael a…

2 horas hace

Estreno de calladita, la primera película NFT de Miguel Faus

‘Calladita’, el primer largometraje dirigido por Miguel Faus, se estrena este viernes en los cines…

3 horas hace

Málaga acogerá la feria del campo 4.0 en noviembre

La Feria del Campo 4.0, el nuevo salón dedicado a impulsar la innovación del sector…

3 horas hace

Chocomel y FrieslandCampina donan miles de litros a los Bancos de Alimentos de Canarias

Chocomel, la marca de batido de chocolate de FrieslandCampina, ha realizado una donación de 38.537…

4 horas hace

Thyssen-Bornemisza colabora con Quirónsalud y Universidad Rey Juan Carlos en investigación sobre salud y arte

Quirónsalud, la Universidad Rey Juan Carlos y el Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, han puesto en marcha…

4 horas hace

“Dones amb història i present”: una mostra del PFI de l’INS Les Salines al Ribera

dimecres, 22 maig, 2024 - 15:00 El passat 14 de maig va inaugurar-se l’exposició…

7 horas hace

Esta web usa cookies.