Les noves línies del Programa Treball i Formació promouen la contractació de persones refugiades d’Ucraïna i persones trans

Esteu aquí

Es manté la línia de contractació de dones aturades de llarga durada o en situació de violència masclista

dijous, 2 febrer, 2023 – 09:15


El passat mes de gener, l’Ajuntament del Prat de Llobregat va contractar nou persones en risc d’exclusió laboral per donar suport administratiu i tècnic a diversos serveis municipals durant 12 mesos. Aquestes contractacions s’emmarquen en el programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’objectiu del qual és facilitar l’accés al món laboral de col·lectius vulnerables.


Les novetats d’aquesta convocatòria són les línies destinades a la contractació de persones trans i persones refugiades d’Ucraïna, dos col·lectius especialment sensibles i que tenen moltes dificultats per inserir-se al món laboral. A més, es manté la línia de contractació de dones aturades de llarga durada o en situació de violència masclista.


En el cas de les persones trans, encara pateixen discriminacions com la desigualtat d’accés a la feina que, per prejudicis socials, les deixen al marge d’una inserció laboral de qualitat. En el cas de les refugiades ucraïneses, tot i tenir regularitzat el permís de treball per la protecció temporal, es tracta d’un col·lectiu fràgil per les dificultats que genera trobar-se fora del país d’origen, per exemple, l’idioma, que compliquen la seva inserció al mercat de treball.


El programa, a més de la contractació laboral, inclou accions formatives que milloren les competències tècniques professionals i transversals de les persones participants, mentre reben un acompanyament tutoritzat que facilita l’accés al món laboral i a la recerca activa posterior a la finalització del programa.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Arabia Saudí lidera la conversación sobre una transición energética justa en Riad

Riad fue el epicentro del diálogo mundial al albergar el Foro Económico Mundial (WEF), bajo…

5 horas hace

Más del 60% de los mayores de 55 sin trabajo superan el año en búsqueda de empleo

En el primer trimestre de 2024, casi un 54% de la población activa de más…

5 horas hace

Comelit y

El grupo italiano Comelit ha firmado la adquisición del 98% del capital social de Ingenium…

5 horas hace

César Lanzarote, Son Net, Son Vell, Palacio Arriluce y Corazón entre los mejores hoteles del mundo

'Condé Nast Traveler' ha publicado su 'Hot List' anual con los mejores hoteles del mundo…

6 horas hace

Eleccions al Parlament de Catalunya, el diumenge 12 de maig

Un total de 63.082 electors i electores de Cornellà estan cridats a les urnes per participar…

11 horas hace

Esta web usa cookies.