La Festa Major 2022 ja ha començat!

Esteu aquí

El Toc d’inici i l’Esclat de Festa Major ha donat pas al pregó d’inici a càrrec del periodista Sique Rodríguez, per començar 5 dies de Festa.

dijous, 22 setembre, 2022 – 22:30


Hi havia moltes ganes i il·lusió de tornar a viure la Festa Major de sempre, al carrer, amb amics, sense restriccions. I no ha decebut.


El Toc d’inici és l’acte que dona el tret de sortida a la Festa Major. El Cap de Meló i el Nas de Carxofa, els dos capgrossos macers de la ciutat han arribat puntualment a la plaça de la Vila saludant a tots els que s’han aplegat allà per celebrar l’inici de la festa.


Molts infants esperaven impacients  i emocionats la sortida d’en Rotllà i la Griselda, els gegants de la ciutat. Però no ho han fet fins que els capgrossos han picat ben fort a la porta de l’Ajuntament, després de fer el seu cerimonial ball. Aplaudiments i música han rebut els gegants, que han ballat al mig de la plaça al compàs de la peça musical del Toc d’Inici envoltats de pratencs i pratenques.


La resta del seguici popular esperava a la pl. Pau Casals l’arribada d’en Rotllà i la Griselda per començar la cercavila de totes les entitats i figures de cultura popular i tradicional del Prat. Les colles han desfilat per l’avinguda Verge de Montserrat i el c. de Ferran Puig fins a arribar a una plaça de la Vila plena i que esperava amb la música i animació de la Xaranga de la Casa de Aragón.


Així ha començat l’Esclat, la desfilada i lluïments de totes les colles per celebrar l’inici de la Festa Major. La Colla Trabucaire del Prat ha anunciat amb les seves galejades l’inici de la festa, i la música de la Unió Filharmònica del Prat han donat pas als lluïments de la resta de colles: els balls dels Gegants del Prat, de la Colla Gegantera Delta, la Mulassa i dels gegantons Coovgrossos, de l’AMPA Escola Mare de Déu del Carme i de l’escola Charles Darwin; les danses tradicionals de Picacrestes i la colla Bastonera del Prat; l’actuació de Castellers del Prat; els lluïments de foc de Trabucaires del Prat, de Ball de Diables i de la colla de Diables del Prat amb el Pollo per acabar amb el ball conjunt de totes les colles i la interpretació per la Unió Filharmònica del Prat i els músics de la Federació El Nus de la nostra Sardana de Festa Major, la més xamosa i més galana! 


A continuació l’alcalde del Prat Lluís Mijoler ha presentat al  pregoner d’enguany, el periodista i presentador radiofònic Sique Rodriguez. El Sique, un lleidatà de naixement ha explicat a tots els assistents a la plaça com ha conegut i s’ha enamorat del Prat i de la seva gent, de la terra, les carxofes, el potablava, el Delta, el mirador d’avions, els bars i restaurants, la platja… Ha felicitat El Prat Radio pel seu premi a millor emissora local de Catalunya i també ha reivindicat l’esport a la nostra ciutat.


Podeu llegir el seu dicurs, veure i escoltar la retransmissió a ElPrat.tv fent clic aquí . 


D’aquesta manera, i amb el cel ple de colors gràcies als focs d’artifici, comença una Festa Major que enguany s’allarga un dia més. Un total de cinc dies d’alegria, música, circ, cultura popular i mil i una anècdotes per recordar. Una festa que continuarà durant la nit, amb actes no només centrats en el públic jove, com el tradicional ball de Festa Major a la plaça Louis Braille a càrrec de l’Orquestra Rosaleda o l’actuació del grup Hey! Pachucos al parc del Fondo d’en Peixo. Mentrestant, la Zona Jove situada a l’escenari del pàrquing de l’estació vibrarà amb les propostes musicals més joves i fresques de Poncelam, Marc Seguí i SOFFMM.


I això només acaba de començar! Visca la Festa Major!

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Arabia Saudí lidera la conversación sobre una transición energética justa en Riad

Riad fue el epicentro del diálogo mundial al albergar el Foro Económico Mundial (WEF), bajo…

2 días hace

Más del 60% de los mayores de 55 sin trabajo superan el año en búsqueda de empleo

En el primer trimestre de 2024, casi un 54% de la población activa de más…

2 días hace

Comelit y

El grupo italiano Comelit ha firmado la adquisición del 98% del capital social de Ingenium…

2 días hace

César Lanzarote, Son Net, Son Vell, Palacio Arriluce y Corazón entre los mejores hoteles del mundo

'Condé Nast Traveler' ha publicado su 'Hot List' anual con los mejores hoteles del mundo…

2 días hace

Esta web usa cookies.