La Festa Major del Prat comptarà amb un Punt Lila per evitar agressions sexistes i LGTBIfòbiques

Esteu aquí

“Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”.

dimarts, 21 setembre, 2021 – 14:30


La Festa Major del Prat comença aquest divendres i des del programa de Feminisme i LGTBI es posa en marxa la campanya “Per unes festes lliures de sexisme, només sí és sí”. L’objectiu és sensibilitzar a la ciutadania pratenca sobre la necessitat d’eradicar els comportaments i les agressions sexistes i LGTBIfòbiques de la nostra Festa Major i també de la societat.


Punt Lila


Durant els dies 24 i 25 de setembre, en horari nocturn, davant del CEM Estruch s’instal·larà un Punt Lila per tal de centralitzar les accions de sensibilització i d’atenció de la campanya. A més, el Punt Lila comptarà amb la presència de parelles itinerants de professionals que recorreran diversos espais del municipi per realitzar les mateixes tasques que es duran a terme a la carpa instal·lada a l’Estruch.


A la carpa del Punt Lila, també hi haurà díptics informatius amb un seguit de recomanacions a tenir en compte en cas de trobar-se davant d’alguna situació de sospita o agressió sexista. 


Consells de la campanya


  • Si presencieu un comportament sexista o una agressió sexual, actueu! Oferiu el vostre suport, però respecteu sempre les decisions de qui pateix l’agressió o el comportament sexista.

  • Teniu dret a decidir quan voleu dir no i quan voleu dir sí.

  • Deixeu clar el vostre rebuig a qui us assetja i, si insisteix, busqueu ajuda entre les vostres amistats, les informadores o els cossos de seguretat.

  • Assetjar no és lligar. Si algú no us fa cas i continueu insistint, l’estareu assetjant: atura’t.

  • Viviu la vostra sexualitat de manera lliure i plaent!

  • Si us trobeu en una situació d’assetjament sexual o si veieu que li està passant a alguna altra persona, aviseu al personal d’informació i/o els cossos de seguretat. Podeu fer-ho personalment, trucant al 092 o al 112 i mitjançant l’app de Seguretat Ciutadana.


El Punt Lila està preparat per atendre a la ciutadania, en el cas de que es produeixi algun tipus d’assetjament i/o agressió masclista o LGTBIfòbica. Si es dona el cas, s’activaria el Protocol contra les agressions sexistes en els espais de festa aprovat al 2017 i que pretén que tota la ciutadania pugui relacionar-se de forma segura i lliure.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Arabia Saudí lidera la conversación sobre una transición energética justa en Riad

Riad fue el epicentro del diálogo mundial al albergar el Foro Económico Mundial (WEF), bajo…

22 horas hace

Más del 60% de los mayores de 55 sin trabajo superan el año en búsqueda de empleo

En el primer trimestre de 2024, casi un 54% de la población activa de más…

22 horas hace

Comelit y

El grupo italiano Comelit ha firmado la adquisición del 98% del capital social de Ingenium…

23 horas hace

César Lanzarote, Son Net, Son Vell, Palacio Arriluce y Corazón entre los mejores hoteles del mundo

'Condé Nast Traveler' ha publicado su 'Hot List' anual con los mejores hoteles del mundo…

23 horas hace

Esta web usa cookies.