La Diputació de Barcelona invertirà 172.000 euros en projectes comunitaris al barri de Sant Ildefons

La Diputació de Barcelona ha inclòs el barri de Sant Ildefons en el programa ‘Barris i Comunitats: motors de transformació social’, cosa que permetrà destinar-hi 172.900 € a projectes comunitaris amb l’objectiu de fomentar la cohesió social i millorar la qualitat de vida del barri.

Els projectes donaran prioritat a programes destinats a la infància i la joventut de Sant Ildefons. La inversió de l’organisme se suma als dos projectes que ja existeixen al barri, el Pla Director Comunitari de Sant Ildefons i el Programa de Rehabilitació Extensiva.

Barris i Comunitats: motors de transformació social” és un dels 21 Projectes Transformadors elaborats per la Diputació de Barcelona amb l’objectiu de contribuir a la represa i dinamització econòmica, social i cultural a tot el territori de la província. Té la voluntat d’oferir respostes transformadores que prevegin la revitalització social dels barris en contextos de majors oportunitats d’inclusió i cohesió socials. El fons preveu el suport a actuacions i a la contractació de professionals i suport a la formació i intercanvi de coneixements.

Aquesta primera edició està dotada amb un fons de 2.247.700 euros que es concreten en 172.900 euros per a cadascun dels 13 municipis inclosos, durant l’any 2021, amb la voluntat de continuïtat els anys 2022 i 2023.

El projecte reformula les actuacions que s’han realitzat durant les darreres dècades des de diverses administracions per actuar sobre barris amb situacions específiques de vulnerabilitat social. Tot i partir d’una voluntat integral, incidien sobretot en la dimensió més física (des del punt de vista arquitectònic i urbanístic) amb importants i necessàries millores dels espais públics, la creació d’equipaments i rehabilitació d’edificis. Ara, es tracta d’una aposta municipalista que posarà l’accent en dos elements nuclears: les polítiques socials en el centre de l’acció, i entendre la comunitat i el veïnat com a motor de canvi, ja que són les persones que viuen als barris els veritables actors i protagonistes de la seva transformació.

Més informació a la nota de premsa (Diputació de Barcelona)

 

• “Barri de Sant Ildefons: motor de transformació social”: es preveu una intervenció a través d’accions de promoció del desenvolupament comunitari del barri, com ara accions de mediació en conflictes convivencials; i l’impuls d’activitats socioeducatives per a la millora de les capacitacions en l’àmbit de la infància, la joventut i els entorns familiars.

Redacción

Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

Entradas recientes

Baix Llobregat: Qué tiempo va a hacer en el puente de mayo

¿Cómo estará el tiempo en Baix Llobregat durante el próximo puente de mayo? Los expertos…

2 horas hace

Gonzalo Sánchez, PwC España: “Una banca sostenible es clave para el desarrollo y bienestar del país”

El presidente de PwC España, Gonzalo Sánchez, manifestó que "los resultados del sector financiero son…

1 día hace

La competencia se intensifica con la botadura de los ac75 en la America’s Cup

Con el NYYC American Magic y el Orient Express Racing a punto de desvelar sus…

2 días hace

Asempleo solicita un acuerdo extenso para la reducción de accidentes laborales

En el marco del Día Internacional de la Seguridad y la Salud en el Trabajo,…

2 días hace

Grupo Albia lidera como la funeraria más valorada en España según el NPS

Grupo Albia ha sido reconocida, un año más, por su excelencia en el acompañamiento a…

2 días hace

Holaluz enfrenta semana crucial con préstamos pendientes

Holaluz cierra una semana crucial con el mercado aún pendiente de la concreción de préstamos…

2 días hace

Esta web usa cookies.