Inicio Actualidad La platja del Prat tornarà a tenir tres guinguetes aquesta temporada d’estiu...

La platja del Prat tornarà a tenir tres guinguetes aquesta temporada d’estiu i la vinent, com en anys anteriors

Esteu aquí

Els establiments obriran previsiblement la primera quinzena de juny, un cop s’hagi resolt el concurs per a la seva gestió, i fins el 12 d’octubre

dissabte, 20 maig, 2023 – 21:00


La platja del Prat tornarà a tenir aquesta temporada d’estiu tres guinguetes, com en anys anteriors. Les guinguetes obriran previsiblement la primera quinzena de juny, un cop s’hagi resolt el concurs per a la seva gestió, i fins el proper 12 d’octubre, amb els horaris i les característiques també d’anys anteriors. Les guinguetes són municipals i la seva gestió s’adjudica per un concurs que, enguany, a més de les millors ofertes econòmiques, ha premiat aquells projectes que milloraven la seva carta incorporant-hi productes ecològics, de proximitat, i aptes per a tot tipus de persones. Podeu trobar tota la informació sobre com gaudir de la platja del Prat en aquest enllaç.


El procés d’adjudicació de les guinguetes ha entrat ja en la seva recta final, de tal forma que a partir de la primera quinzena de juny està previst que puguin obrir. El seu règim de funcionament serà com el d’anys anteriors.


Els mateixos horaris i mides que en temporades anteriors


En aquest sentit, cadascuna de les tres guinguetes podrà instal·lar terrasses amb fins a 25 taules i 100 cadires. Com en altres anys, les guinguetes obriran abans de les 10h del matí i tancaran com a molt tard a les 2:30h de la nit entre setmana i a les 03h les nits de divendres, dissabtes i vigílies de festius.


Enguany, a més de l’oferta econòmica més avantatjosa per al municipi, també s’han premiat aquelles propostes de gestió de les guinguetes que incorporin en la seva carta plats especials per a infants, vegetarians, celíacs o d’altres col·lectius amb al·lèrgies o intoleràncies alimentàries. Així mateix, s’ha valorat especialment la presència en l’oferta de la carta de productes procedents de l’agricultura biològica, productes de comerç just i/o de proximitat i la presentació d’un pla de prevenció del malbaratament alimentari. Per últim, el concurs ha premiat també que les empreses i persones que vulguin gestionar les guinguetes tinguin acords de col·laboració amb qualsevol tipologia d’entitat dedicada a la integració, a la reinserció social de persones en risc d’exclusió social i/o que la contractació dels membres de la plantilla de la guingueta inclogui personal provinent d’aquests col·lectius.


La legislació estatal i europea prohibeix a les administracions públiques limitar aquest tipus de concursos a empreses d’un lloc determinat de la Unió Europea.


En marxa els serveis de salvament i socorrisme els caps de setmana


D’aquesta forma continuen posant-se en marxa els diversos serveis de la platja de cara a la temporada de bany. Aquest any s’han avançat al maig l’arrencada dels serveis de salvament i socorrisme durant els caps de setmana, entre d’altres.


L’aportació de sorra, en marxa


L’aportació de sorra anual del Port de Barcelona, per la seva banda, ha arrencat aquest dissabte i s’allargarà durant els propers deu dies, aproximadament. Aquesta aportació, de 80.000 metres cúbics, suposa una solució puntual al problema de la regressió de les platges del delta, però és imprescindible trobar i aplicar solucions estructurals que evitin aquesta regressió. En aquest sentit, l’Ajuntament treballa amb el Ministeri de Transició Ecològica, que és l’administració competent per fer-ho i està estudiant quina és la millor solució.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorBaix Llobregat: ayudas públicas, subvenciones, becas y prestaciones en 2023
Artículo siguiente28 de maig: eleccions municipals a Cornellà de Llobregat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí