Inicio Actualidad La Policia Local es forma en l’atenció al col·lectiu LGTBI+

La Policia Local es forma en l’atenció al col·lectiu LGTBI+

Esteu aquí

L’associació Gaylespol i un membre de la Fiscalia ofereixen una jornada en matèria de delictes d’odi i discriminació

dimecres, 17 maig, 2023 – 09:00


La Policia Local del Prat, en el marc dels seus programes formatius i de sensibilització per poder oferir una atenció adequada a la població que garanteixi els drets i llibertats de tothom, ha organitzat la primera Jornada policial LGTBI+ al municipi. L’objectiu de l’acció ha estat, a més d’oferir una formació teòrica i pràctica, el de visibilitzar la diversitat del col·lectiu LGTBI+ dins dels cossos policials.


Una  vuitantena de persones van assistir a una jornada impulsada per la Policial Local del Prat per a la detecció i prevenció de delictes d’odi i discriminació contra el col·lectiu LGTBIQ+. L’acció formativa, que va tenir lloc al Centre Cívic Palmira Domènech durant tot el matí del 19 d’abril, va ser impartida per l’Associació Gaylespol i per un fiscal en cap especialitzat en aquesta matèria.


Durant la primera part, el fiscal en cap va oferir a les persones que omplien la sala una anàlisi procedimental i jurídica dels delictes d’odi i discriminació. En la segona, la presidenta de Gaylespol, Isabel Tapia, va oferir una xerrada més orientada a la sensibilització i basada en una perspectiva més personal del que suposa ser homosexual en el cos de policia. Així mateix, va parlar de les eines per combatre els delictes d’odi i discriminació tant internament com fora d’aquestes organitzacions.


La convocatòria estava dirigida a agents, comandaments, operadors de sala i administratius de la Policia Local del Prat, però es va fer extensiva al conjunt de professionals de les diferents àrees de l’Ajuntament. També hi van assistir membres de les policies locals de Cornellà, Sant Boi i l’Hospitalet.


Bona rebuda i continuat


La valoració de la jornada per part de les persones assistents va ser molt positiva. Tant que, segons la pròpia Prefectura de la Policia Local, ja s’està valorant organitzar-ne una altra a finals d’aquest any o inicis de l’any vinent. El sotsinspector Gustavo Molina subratlla la importància d’una formació com aquesta en un col·lectiu que encara està molt masculinitzat, malgrat les accions en diferents àmbits per equilibrar-lo. Així mateix, en destaca l’aproximació que han fet a la matèria des del punt de vista jurídic però, sobretot, com la formació i la reflexió els ajuden a combatre estereotips i mirar la realitat amb unes ulleres actualitzades.


Gaylespol va ser fundada el 2006 amb el compromís de visualitzar la diversitat dins dels cossos policials, de garantir els drets de tot el col·lectiu LGTBI tant dins dels diferents cossos policials com fora i, sobretot, de lluitar contra l’odi i la discriminació cap a tota persona. Forma part de l’European LGTB Police Association i entre els seus màxims impulsors hi ha l’agent de la policia local de Sitges Manel González, fundador de l’associació Gaylespol i vicepresident actual.


Servei d’Atenció Integral LGBTI+


El Prat compta amb un pla local per la diversitat sexual, afectiva i de gènere, presentat el 2020 després de ser elaborat amb la participació de persones del col·lectiu, que és un document estratègic que fa de guia a les polítiques municipals de diversitat per als propers anys, amb una visió integral.


Així mateix, L’Ajuntament presta un Servei d’Atenció Integral LGBTI (SAI). El servei s’ofereix a les Cases d’en Puig. Serveis de Ciutadania, per accedir-hi cal demanar cita prèvia, presencialment, per telèfon al 93 379 00 50 ext. 5600, o per mail a  siad@elprat.cat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEl nou número de la revista Viure+ de la gent gran ja és al carrer
Artículo siguienteL’Ajuntament del Prat de Llobregat ofereix una àmplia i variada oferta formativa
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí