Inicio Actualidad Cornellà celebra la Nit dels Museus amb activitats al Castell i al...

Cornellà celebra la Nit dels Museus amb activitats al Castell i al Museu Palau Mercader

 El 13 de maig és el Dia Internacional dels Museus, i per commemorar-ho, tant el Castell de Cornellà com el Museu Palau Mercader han preparat diverses sorpreses. Les exposicions es podran visitar entre les 19 i les 24 hores i al Castell es farà una visita guiada amb una joglaressa que interpretarà diverses cançons medievals.

Aquest 2023 l’ICOM proposa celebrar el Dia Internacional dels Museus amb el lema “Museus, sostenibilitat i benestar”. I a Cornellà ens adherim amb la programació de diverses activitats, tant al Castell com al Museu Palau Mercader.

NIT DELS MUSEUS-DISSABTE 13 DE MAIG

  • Visita al Castell, l’edifici més antic de Cornellà

3 torns: a les 20h, a les 21h i a les 22h. No cal inscripció prèvia. Accés per ordre d’arribada amb límit d’aforament.

Amb aquesta visita nocturna podreu conèixer la història i les característiques del Castell de Cornellà en el seu context territorial, acompanyats d’una joglaressa que ens interpretarà diverses cançons d’estil medieval. A càrrec de KuanUm i Laura de Castellet.

  • Portes obertes a l’exposició “Abcedari solidari. Homenatge a Miquel Martí i Pol”

Lloc: Castell de Cornellà. Horari: de 19 a 00h. Exposició dissenyada a partir de l’obra Abcedari, una joia solidària, que va escriure Miquel Martí i Pol amb la complicitat del seu amic personal Ramon Besora. S’ha demanat a artistes visuals, poetes, escriptors i escriptores, que inspirant-se en algun dels vint i sis haikus de Martí i Pol, produeixin una obra nova, reinterpretant-los vint anys després. El resultat és aquesta mostra que uneix art i literatura. Produïda per l’Associació Art’s Windows

Horari: de 19 a 00:30h. Descarregueu l’audioguia als vostres mòbils per sentir la història de la finca Mercader amb els vostres propis auriculars. Aforament reduït, l’accés es realitza per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal del Museu.

Lloc: Museu Palau Mercader Horari: de 19 a 00:30h Aquesta exposició vol mostrar el parc en el seu context més plural i ric, com a espai àmpliament conegut en totes les seves dimensions per l’esbarjo, el joc, l’esport, el gaudi i descoberta de la natura, la festa, l’aprenentatge o la cultura.

Dia Internacional dels Museus – Del 14 al 21 de maig

  • Sona, sona la pianola

Diumenge 14 de maig. Lloc: Museu Palau Mercader Horari: d’11:15 a 13:15h. Podreu sentir sonar una pianola autèntica, i conèixer alguns detalls del seu mecanisme i funcionament. A càrrec de Josep Domènech.

  • Top Secret: El misteri de Can Mercader

Diumenge 14 de maig.Lloc: Museu Palau Mercader .Horari: 11:15h. Per grups de 2 a 5 persones. Les darreres indagacions sobre la història del Palau Mercader han tret a la llum l’estrany misteri d’un testament no localitzat. Els participants hauran d’aguditzar l’enginy i les seves habilitats, així com les dots d’observació i deducció per descobrir-ne el misteri. A càrrec de Tot Jugar.Cal inscripció prèvia: de dilluns a divendres de 9:30 a 14h al 93 474 51 35 o bé a patrimonireserves@aj-cornella.cat

Diumenge 14 de maig. Horari: d’11 a 13h. Gaudiu d’alguns espais de la planta noble al vostre aire. Aquesta visita es fa sense guia. Si porteu els vostres auriculars, podreu gaudir de l’audioguia del museu als vostres mòbils. Aforament reduït, l’accés es realitza per ordre d’arribada i en intervals de temps controlats pel personal del Museu.

Diumenge 21 de maig .Horari: de 10:30 a 13:30h. Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra el 18 de maig, us proposem que feu un viatge en el temps fins els anys 20’. Els comtes de Bell-lloc us conviden a passejar lliurement per les sales d’aquest palau aristocràtic. Descobrireu petites escenes que podrien haver passat ara fa 100 anys protagonitzades per alguns dels personatges que hi van viure. Recordeu vestir-vos per l’ocasió! Amb la col·laboració de Catalònia Teatre i Dansa i Ritme.

consulta AQUI Tota la programació de la #Nitdelsmuseus


- Te recomendamos -
Artículo anterior“Amb aquestes imatges he mirat d’explicar una història del Prat”
Artículo siguienteFestes al barri Riera i molt més aquest cap de setmana
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí