Inicio Actualidad Dones, natura i ciència

Dones, natura i ciència

Esteu aquí

Us expliquem un intercanvi entre joves i gent gran sobre ciència, natura i gènere

dimarts, 9 maig, 2023 – 11:15


La ciència i la natura ha estat punt de trobada entre els joves de l’Institut Baldiri Guilera i la gent gran de la Palmira durant aquests darrers mesos.


Els joves van estar desenvolupant el projecte ‘Dona i Natura’ el passat curs escolar. Aquest va consistir en una investigació de les plantes que trobaven al pati del centre per a després, a través de diferents tècniques artístiques, plasmar-ho a les parets del gimnàs de l’escola tot incorporant noms de dones referents en l’àmbit de la ciència.


Enguany, per les moltes connexions entre els projectes, el grup de gent gran de ‘Tomb pel barri’ que camina amb una mirada sempre posada en la natura i la ciència van voler conèixer i compartir aquest viatge. I així, acompanyats de les alumnes, han replicat a petita escala el procés amb plantes que vam trobar al centre cívic. Han estat uns mesos d’anades i vingudes d’un equipament a l’altre, però sobretot d’intercanvi entre joves i gent gran de coneixement, tècniques artístiques i molts riures.


Una visita guiada a l’institut per part de la gent gran per a fer un recorregut pels espais verds de l’institut o una visita a La Palmira per part de les joves per compartir els seus coneixements sobre les tècniques artístiques han estat alguns dels moments més interessants de l’intercanvi.


Aquests dies podeu veure encara a les parets del centre una part del projecte, un mural collage que posa en relleu la figura de diferents dones que han fet aportacions significatives al món de la ciència, noms com els d’Ada Lovelace, Àngela Ruiz Robles o Marie Curie, tan conegudes per les petites que participen habitualment a les tardes de ciència en família.


El colofó de la col·laboració va comptar amb una tarda en família, on les joves van ser les protagonistes compartint les tècniques que s’havien après i una xerrada final on tots els participants i les seves famílies vam compartir una estona per explicar-nos com havia anat tot el procés.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLes fotografies de Luís García i la festa van dels carrers del Prat a Jardins de la Pau
Artículo siguienteL’Herri Arte Eskola d’Errenteria participa al Pratifolk
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí