Inicio Actualidad Comença la temporada de platja

Comença la temporada de platja

Esteu aquí

La temporada s’avança per les altes temperatures. A partir d’avui, ja comencen a funcionar serveis de forma esglaonada fins al mes de juny.

divendres, 5 maig, 2023 – 12:30


La platja del Prat es prepara per a una nova temporada de bany, que enguany arrenca ben aviat, el 6 de maig. Com ja es fa en altres platges metropolitanes, la temporada s’avança perquè la calor arriba cada cop abans. 


Autobús, socorrisme i altres serveis


Ja fa setmanes que està en servei l’au­tobús PR3 que connecta el nucli urbà del Prat amb la platja durant els caps de setmana. Pel que fa a l’inici de serveis com el de socorrisme, Policia Local i aparca­ments, enguany s’avancen i arriben el primer cap de setmana de maig, tam­bé en horari de cap de setmana fins al mes de juny.

MAS:  Mor el fundador d'Ascensores Eninter, Dámaso Martínez


Pel que fa als aparcaments, se se­guirà el sistema dels darrers anys, amb bosses reservades per a pra­tencs i pratenques. També es posaran en marxa els aparcaments vigilats per a bicicletes.


Tres guinguetes


Pel que fa a les guinguetes, enguany n’hi haurà 3. Està previst que puguin obrir, com a molt tard, a principis de juny.


Dutxes


A causa de l’estat d’excepcionalitat per sequera, les dutxes de la platja esta­ran tancades de moment. Aquesta és una mesura adoptada de manera consensuada amb la resta de munici­pis metropolitans.


Aportació de sorra


S’espera que enguany l’aportació arribi durant el mes de maig, abans del que ha estat habitual els darrers anys. La zona més afectada per la regressió costanera és la platja de Can Camins, davant del Centre Municipal de Vela, tot i que s’esten cap al sud i condiciona la instal·lació d’alguns serveis a l’inici de temporada.

MAS:  2 grups bombolla escolars confinats al Prat


Segons els últims estudis de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es perden 160.000 metres cúbics anuals de sorra al delta del Llobregat i les platges del litoral metropolità sud retrocedeixen un metre de mitjana anual.


L’Ajuntament del Prat està en converses amb la Dirección General de Costas perquè el Govern espanyol presenti un estudi amb una solució estructural al problema de la regressió costanera.


Augment de visitants


La platja del Prat manté un incre­ment constant de visitants des del 2010. Precisament, de totes les plat­ges metropolitanes de Barcelona, la pratenca és la tercera que més va in­crementar la xifra de persones que la van visitar l’any passat, amb més de 780.000 usuaris, gairebé 255.000 més que el 2018, segons un estudi fet per l’Institut d’Estudis Regionals i Metro­politans de Barcelona.

MAS:  16a edició del QuintoTapa al Prat, la ruta més gastronòmica del Baix Llobregat amb el Pollastre Pota Blava com a protagonista


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa policía descubre el fraude de dos conductores de VTC compartiendo licencia en Málaga y Barcelona a la vez
Artículo siguienteAules obertes per preparar els exàmens de final de curs
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí