Inicio Actualidad Finalitza el “Hype de les emocions”, cicle de tallers pel benestar emocional...

Finalitza el “Hype de les emocions”, cicle de tallers pel benestar emocional dels i les joves

Esteu aquí

L’objectiu del cicle ha estat potenciar el benestar emocional i fomentar el creixement personal de les persones joves de El Prat

Kàtia Velar i Pau Rodríguez, psicòlegs de l’Assessoria d’Orientació Personal

dimecres, 3 maig, 2023 – 14:15


Entre l’octubre de 2022 i l’abril de 2023 ha tingut lloc el cicle de tallers “El Hype de les emocions. Els cinc tallers han estat conduïts pels psicòlegs juvenils de l’Assessoria d’Orientació Personal, la Kàtia Velar i en Pau Rodríguez, i han acollit a 56 joves d’entre 13 i 21 anys.


Les diferents sessions, dirigides a totes les persones joves del municipi, han treballat quatre punts claus: conèixer com funcionen les nostres emocions, la importància de saber autoregular-se, entendre que la frustració forma part de l’evolució personal i descobrir i utilitzar els nostres punts forts per superar les dificultats. En general, han aportat eines a les persones assistents sobre com potenciar el benestar emocional i fomentar el seu creixement personal.

MAS:  La discoteca inclusiva del Prat reobre amb èxit les seves portes


L’avaluació de les diferents sessions té una nota mitjana de 9’1 punts sobre 10, reflectint un alt grau de satisfacció i amb la proposta de continuar les sessions per part de les persones participants.


L’assessoria d’orientació personal, servei referent per al jovent pratenc

El cicle s’ha emmarcat dintre de les accions del servei d’Orientació Personal de les Assessories Joves de El Lloro. L’assessoria està formada per dos professionals especialitzats en psicologia i orientació personal i es planteja com a una intervenció estratègica i breu amb l’objectiu de facilitat a les persones joves els recursos i les eines per adquirir els mitjans necessaris per desenvolupar processos de millora personal.


 

MAS:  Finalitza el cicle d'història del Prat: El Prat, dels orígens al s. XVIII al Prat


L’equip de psicòlegs treballa en xarxa i es coordina amb altres professionals, entitats o centres que acompanyen al jovent en l’àmbit juvenil, educatiu,  sanitari o altres serveis de suport psicològic i emocional emmarcats a la Xarxa de Salut Mental al municipi.


L’assessoria, que durant el 2022 va realitzar 721 atencions, ha realitzat un total de 222 en el primer trimestre del 2023 i es caracteritza per ser gratuïta i confidencial. S’hi pot accedir trucant al 93 478 50 77, enviant un correu a lloro@joves.prat.cat o per WhatsApp al 638924976 .


Increment dels serveis d’atenció al benestar emocional de les persones joves durant el 2022


Els efectes de la pandèmia de la COVID-19 ha tingut especial incidència en el benestar emocional i el desenvolupament vivencial de les persones joves. Per exemple, segons l’Enquesta sobre la salut mental durant la pandèmia de la COVID-19 del Centre d’Investigacions sociològiques, un 30,3% de la població entre 18 i 24 anys ha patit atacs d’ansietat o pànic durant el 2021, enfront del 15,8% de la població total.

MAS:  Obligatori des d'avui mostrar el certificat covid per accedir a l'interior de restaurants, gimnasos i residències de gent gran


Per aquest motiu i amb l’objectiu de reforçar els serveis locals de joventut i l’orientació i d’acompanyament vivencial de les persones joves, des del 2022 i fins el 2023,  l’Oficina del Pla Jove de la Diputació de Barcelona impulsa el programa “Escolta Jove”, permetent ampliar aquesta assessoria psicològica amb més hores d’atenció, tallers especialitzats i formació sobre gestió emocional als professionals de Joventut, així com incorporar un nou educador als serveis que atenen especialment necessitats emocionals i faciliten el desenvolupament vital de les persones joves al projecte d’Intervenció socioeducativa amb joves al Medi Obert.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorDesmantellat un edifici convertit en una factoria de marihuana i gestionat per dos grups familiars que consumia electricitat equivalent a 174 habitatges
Artículo siguienteLes tres Jugateques Ambientals de la ciutat, ja en marxa
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí