Inicio Actualidad Desmantellat un edifici convertit en una factoria de marihuana i gestionat per...

Desmantellat un edifici convertit en una factoria de marihuana i gestionat per dos grups familiars que consumia electricitat equivalent a 174 habitatges

Esteu aquí

L’Ajuntament del Prat ha decretat la inhabilitació de l’espai davant del risc d’incendi per les connexions fraudulentes

dimecres, 3 maig, 2023 – 13:45


Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria del Prat de Llobregat conjuntament amb la Policia Local del municipi han desmantellat dotze plantacions en un edifici, amb tres escales, que s’havia convertit en una factoria de marihuana i que gestionaven dos grups familiars especialitzats en el tràfic de drogues. L’actuació policial va comportar també que, un dia després de l’operatiu, es recuperessin prop de 3.500 plantes més de marihuana abandonades en diferents contenidors del barri propietat d’altres cultivadors que les haurien deixat en previsió de noves entrades policials. El total de substàncies intervingudes, en els pisos i a peu de contenidor d’escombraries, tenen un valor de més de dos milions d’euros euros al mercat il·lícit.


L’operatiu policial, que va comptar amb més de 200 efectius policials, es va dur a terme el passat dimecres 26 d’abril des de primera hora del matí i va acabar amb un balanç de cinc homes i una dona detinguts i una altra dona investigada, d’edats compreses entre 20 i 79 anys, com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

MAS:  Imaginació política per construir un món saludable


La investigació es va iniciar el novembre de l’any passat quan els investigadors van tenir coneixement que dos grups criminals havien tornat a instal·lar plantacions de marihuana en quatre pisos on anteriorment s’havia actuat policialment, ubicats al carrer Riu Anoia del Prat de Llobregat. Arran de les primeres indagacions els investigadors van determinar que els líders de les famílies havien convertit l’espai en una immensa fàbrica de plantacions de marihuana i van continuar la tasca investigadora fins a ubicar-ne un total de 12 plantacions.


Droga intervinguda per un valor superior a més de dos milions d’euros


Finalment, el 26 d’abril, agents de Mossos d’Esquadra i de la Policia Local del municipi van realitzar 16 entrades simultànies i perquisició sota la tutela del Jutjat de Primera Instancia i Instrucció número 3 en funcions de guàrdia del Prat de Llobregat. L’abast del dispositiu així com el nombre d’entrades va motivar un ampli desplegament policial en el qual van participar, a banda de patrulles de seguretat ciutadana i d’investigació, unitats policials de suport avançat com són la Unitat Canina, la Unitat de Mitjans Aeris, la Brigada Mòbil i l’Àrea de Recursos Operatius.

MAS:  Torna la programació Esport Salut als parcs i places de la ciutat


En el marc de la intervenció policial els agents van localitzar les infraestructures necessàries per al cultiu de marihuana tipus indoor i van intervenir dotze plantacions, amb un total de 2.700 plantes en diferents estats de creixement. Fruit del dispositiu policial es van intervenir també 3.500 plantes més l’endemà quan altres cultivadors van abandonar-les en contenidors per por a noves entrades judicials i al desmantellament dels seus espais. La droga intervinguda ascendeix a més de 2 milions d’€ al mercat il·lícit.


A més de les substàncies estupefaents, els investigadors van comissar 1.605 euros, presumptament resultat de la venda de droga, un subfusell d’airsoft, una pistola detonadora i quasi 300 cartutxos de caça.


Inhabilitació dels pisos per impedir la reactivació de noves plantacions


L’Ajuntament del Prat de Llobregat ha decretat la inhabilitació dels pisos amb l’objectiu d’impedir que es tornin a dedicar a la producció indoor de marihuana. Finalitzats els escorcolls dels habitatges, es va autoritzar l’entrada a una comissió tècnica del departament municipal d’urbanisme que va valorar la inhabitabilitat dels habitatges registrats, en base al risc evident d’incendi per les connexions fraudulentes que alimentaven les plantacions de cànnabis que ocupaven total o parcialment aquests pisos, en la majoria dels quals no hi vivia ningú. El tapiat dels pisos ja es va iniciar amb l’objectiu d’impedir la reactivació de les plantacions.

MAS:  Comencen les obres d’urbanització del Parc Central del barri de la Barceloneta


Els tècnics de la companyia subministradora d’energia elèctrica van calcular que la defraudació de fluid elèctric és de 212.000 euros aproximadament durant el darrer any, i que entre les 12 plantacions consumien l’equivalent a 174 habitatges d’ús familiar. Després del desmantellament, el consum d’electricitat en la zona s’ha reduït de forma destacada i notable.


Els arrestats, que acumulen 57 antecedents, van passar a disposició judicial i el jutge instructor va decretar la seva llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.


Investigació oberta pels aldarulls provocats com a resposta a la intervenció policial


La intervenció policial per posar fi al tràfic de drogues en aquest barri ha comportat una resposta en contra del desmantellament de l’espai convertit en una gran fàbrica de marihuana. Durant les passades nits de divendres i de diumenge, es van registrar diversos aldarulls i actes vandàlics, quan un grup de persones va llançar pedres contra les dotacions policials, taxistes i autobusos urbans. Fruit d’aquestes accions delictives va resultar ferit lleument un dels conductors d’un bus, i cremats contenidors i vehicles.


Els Mossos d’Esquadra han reforçat durant aquestes setmanes el servei policial d’ordre públic al nucli urbà per tal de garantir la protecció de tots els serveis i han obert una investigació per tal d’identificar i detenir els presumptes autors dels fets.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Festa de la Dansa fa ballar la ciutat a Jardins de la Pau
Artículo siguienteFinalitza el “Hype de les emocions”, cicle de tallers pel benestar emocional dels i les joves
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí