Inicio Actualidad Mesures restrictives davant l’alerta per sequera en fase d’excepcionalitat

Mesures restrictives davant l’alerta per sequera en fase d’excepcionalitat

La situació de sequera que estem vivint els darrers mesos, ha portat l’Ajuntament de Cornellà ha activar mesures per reduir el consum d’aigua tant a nivell públic com privat. Davant l’entrada en fase d’excepcionalitat de l’alerta per sequera a la conca Ter-Llobregat decretada per la Generalitat de Catalunya, des de diversos departaments municipals s’està treballant per seguir les recomanacions de restricció del consum d’aigua que afecten principalment: el reg de jardins i zones verdes, les fonts ornamentals i la neteja amb aigua de carrers i vehicles. Aquestes mesures restrictives s’han activat a Cornellà d’acord amb el Pla i les directives que indica l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Així doncs, s’ha suprimit el reg per aspersió/difusió de la gespa de parcs, jardineres i  places municipals, però  es manté el reg per goteig i el reg de l’arbrat amb les quantitats mínimes necessàries per garantir la seva supervivència. Per aquest motiu, aquests dies observareu que la gespa de les zones verdes s’ha descolorit, esgrogueït, i en el pitjor del casos, s’ha assecat. Mentre duri aquesta fase d’excepcionalitat, es prega a la ciutadania la seva comprensió i responsabilitat per continuar tenint cura d’aquests espais comuns tan importants per a la nostra ciutat.

MAS:  Artefactes Escènics clou el seu procés amb Sònia Gómez

Altres mesures introduïdes per l’Ajuntament de Cornellà per estalviar el consum d’aigua són la supressió temporal de la neteja dels carrers i parets amb aigua, llevat que sigui per raons sanitàries, la neteja exteriorment dels contenidors i el seu entorn utilitzant menys aigua: amb cubells i raspalls, i el tancament de la font ornamental de la plaça de l’Església.

També afecta a la supressió del reg dels camps de futbol de gespa artificial, tot i que es podrà mantenir el reg de la gespa natural del camp de llançament de l’estadi municipal, ja que s’hi fan competicions federades. En cas necessari, l’Ajuntament podrà aprofitar l’aigua de les piscines no cobertes.

MAS:  Comencen les activitats per commemorar el Dia d’Acció per a la Salut de les Dones

Com podeu ajudar a estalviar aigua a casa?

Aquestes són algunes de les recomanacions que podeu aplicar al vostre dia a dia per ajudar a l’estalvi d’aigua a casa:

  • Opta per la dutxa en comptes de la banyera, així pots estalviar uns 120 litres d’aigua.
  • Tanca les aixetes quan no les utilitzis. En rentar-se les mans o les dents es consumeixen entre 2 i 18 litres d’aigua.
  • Incorpora a les aixetes dispositius reductors del cabal.
  • Posa la rentadora i el rentaplats amb la càrrega completa i utilitza programes d’estalvi.
  • Controla la cisterna del vàter. És convenient fer-ne servir una amb doble descàrrega.

L’Agència Catalana de l’Aigua actualitza diàriament la Gota dels embassaments amb informació de l’estat de les reserves d’aigua a les conques internes de Catalunya

MAS:  Lliures en les relacions afectives i sexuals

 

 

 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMostra de voluntariat per “posar-li cara” a les persones voluntàries de Cornellà
Artículo siguienteTFG de l’Ana Cruz: “Túnel”
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí