Inicio Actualidad Primera trobada del Consell d’Infants amb les direccions de les escoles de...

Primera trobada del Consell d’Infants amb les direccions de les escoles de primària

Esteu aquí

La reunió va esdevenir un èxit de participació, amb la presència de les direccions dels centres i de tots els consellers i conselleres

dijous, 27 abril, 2023 – 13:15


L’Escola Ramon Llull va acollir ahir a la tarda una trobada històrica. El Consell d’Infants va reunir-se per primera vegada amb les direccions de les escoles de primària en un acte que va comptar amb la presència de la regidora d’Educació i Cultura Pilar Eslava i del cap de la secció d’Educació Joan Carles Navarro. L’esdeveniment va resultar un èxit de participació, atès que va aplegar les direccions dels centres i de tots els consellers i conselleres de 5è i 6è de primària. L’objectiu és que aquesta trobada es dugui a terme, com a mínim, una vegada cada curs.

MAS:  El Citilab acull una jornada d'Innobaix adreçada a les dones directives


El Consell d’Infants vol contribuir a la millora de les escoles en diferents àmbits, de manera que busca aliances amb les direccions per poder materialitzar-les. La voluntat és que aquestes sinèrgies estimulin la participació d’altres nois i noies. Es pretén que la resta de companys i companyes coneguin la tasca que fa el Consell per tal que puguin donar la seva opinió i implicar-se en els diferents projectes.


Propostes sobre àmbits diversos


Durant la reunió, el Consell d’Infants va transmetre les seves propostes en relació a diferents temàtiques. Quant a la lluita contra l’assetjament escolar, una matèria que preocupa a l’alumnat, als docents i a les famílies, va demanar que es desenvolupin activitats a tots els cursos per tal d’informar als nois i noies sobre què poden fer quan es troben en una situació d’assetjament o bé quan la detecten. Caldria que fos una explicació senzilla sobre els protocols existents i com s’aborden en cada centre. Així mateix, va posar sobre la taula la conveniència de llançar una campanya de comunicació amb cartells i díptics i d’organitzar tallers amb especialistes.

MAS:  Noves píndoles digitals al Cèntric


Pel que fa a la lluita contra el masclisme, el Consell va remarcar la importància de promoure la creació de comissions liles similars a les que existeixen en alguns centres de secundària i emprendre més activitats sobre aquesta qüestió. En relació amb la millora de la inclusió, vol col·laborar en l’elaboració del mapa de la ciutat que reculli la situació dels equipaments esportius i educatius pel que fa a l’accessibilitat per a persones amb diversitat funcional. Així mateix, el Consell va expressar la seva preocupació per l’escassetat d’activitats extraescolars adaptades per a nois i noies amb diversitat funcional.


Respecte a la sequera, va proposar que s’instal·li a totes les escoles un recipient per recollir l’aigua que sobri a l’hora del menjador i aprofitar-la per regar els horts o les plantes del pati. Finalment, va transmetre algunes de les propostes que van sortir al grup de treball de participació de la Taula Local d’Infància i Adolescència, en la qual intervenen juntament amb el Consell d’Adolescents, com ara poder passar per les classes per informar de l’activitat del Consell i recollir suggeriments, i disposar d’un espai físic per difondre què fa el Consell i altres activitats adreçades a nois i noies.

MAS:  Les noves biblioteques de Cornellà augmenten el nombre d’usuaris i de préstecs a la ciutat


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLos nuevos requisitos para desalojar a los okupas en Baix Llobregat
Artículo siguienteEl Pas del Temps, temàtica de la VII Fashion Show de l’Institut Les Salines
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí