Inicio Actualidad 5 anys de carrers tallats els caps de setmana per promoure un...

5 anys de carrers tallats els caps de setmana per promoure un oci actiu i la millora del medi ambient

Tots els caps de setmana des de fa cinc anys l’Ajuntament de Cornellà tanca al trànsit de vehicles una sèrie de carrers a tots els barris. Es tracta del programa ‘Caps de setmana sense cotxes’, que vol potenciar l’ús dels carrers com a zones de lleure i oci per a la ciutadania, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes siguin els veïns i les veïnes.

El programa es va iniciar el mes de gener de 2018 en setze carrers, primerament com a ‘Diumenges sense cotxes’. Més endavant se n’han incorporat de nous, alguns s’han convertit en talls definitius, i també s’ha ampliat el tall de trànsit als dos dies del cap de setmana. Només en alguns casos el tall es continua limitant al diumenge.

MAS:  La ciutadania pratenca s’aplega per mostrar el seu rebuig contra les violències masclistes

Des de llavors, i per dinamitzar i promoure l’oci actiu en aquests carrers s’han fet més d’un centenar de tallers, durant els mesos de primavera i tardor principalment, que han comptat amb la participació de més de 6.000 persones. Durant el més de maig es portaran a terme diferents tallers dinamitzats que podeu consultar en la següent imatge:

La iniciativa s’emmarca en el fil conductor del projecte Cornellà Natura, a través del qual s’està portant a terme tot un procés de transformació per aconseguir una ciutat més habitable, menys contaminada i més verda, amb línies d’actuació com la promoció de la mobilitat sostenible, accions encaminades a millorar la qualitat de l’aire i la pacificació i recuperació d’espais per als vianants als carrers de la ciutat.

MAS:  Comença el període de consulta i rectificació del cens electoral per al 12M

CONSULTA ELS CARRERS TALLATS AL TRÀNSIT EN AQUEST PLÀNOL


- Te recomendamos -
Artículo anterior457 alumnes participen a la Mostra de Punts de Llibre Sant Jordi 2023
Artículo siguienteLos nuevos requisitos para desalojar a los okupas en Baix Llobregat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí