Inicio Actualidad 5 anys de carrers tallats els caps de setmana per promoure un...

5 anys de carrers tallats els caps de setmana per promoure un oci actiu i la millora del medi ambient

Tots els caps de setmana des de fa cinc anys l’Ajuntament de Cornellà tanca al trànsit de vehicles una sèrie de carrers a tots els barris. Es tracta del programa ‘Caps de setmana sense cotxes’, que vol potenciar l’ús dels carrers com a zones de lleure i oci per a la ciutadania, recuperant-los com a espais per viure i per conviure, on els protagonistes siguin els veïns i les veïnes.

El programa es va iniciar el mes de gener de 2018 en setze carrers, primerament com a ‘Diumenges sense cotxes’. Més endavant se n’han incorporat de nous, alguns s’han convertit en talls definitius, i també s’ha ampliat el tall de trànsit als dos dies del cap de setmana. Només en alguns casos el tall es continua limitant al diumenge.

Des de llavors, i per dinamitzar i promoure l’oci actiu en aquests carrers s’han fet més d’un centenar de tallers, durant els mesos de primavera i tardor principalment, que han comptat amb la participació de més de 6.000 persones. Durant el més de maig es portaran a terme diferents tallers dinamitzats que podeu consultar en la següent imatge:

La iniciativa s’emmarca en el fil conductor del projecte Cornellà Natura, a través del qual s’està portant a terme tot un procés de transformació per aconseguir una ciutat més habitable, menys contaminada i més verda, amb línies d’actuació com la promoció de la mobilitat sostenible, accions encaminades a millorar la qualitat de l’aire i la pacificació i recuperació d’espais per als vianants als carrers de la ciutat.

CONSULTA ELS CARRERS TALLATS AL TRÀNSIT EN AQUEST PLÀNOL


- Te recomendamos -
Artículo anterior457 alumnes participen a la Mostra de Punts de Llibre Sant Jordi 2023
Artículo siguienteLos nuevos requisitos para desalojar a los okupas en Baix Llobregat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí