Inicio Actualidad L’educació, una responsabilitat compartida

L’educació, una responsabilitat compartida

Esteu aquí

La Jornada Tothom Educa reflexiona sobre el concepte de corresponsabilitat amb els diversos agents de la comunitat educativa

dilluns, 24 abril, 2023 – 14:30


L’Escola Honorable Josep Tarradellas va ser la seu dissabte de la XIV Jornada Tothom Educa, que té per objectiu avançar en el concepte de corresponsabilitat per part dels diversos sectors de la comunitat educativa (famílies, docents i altres professionals i agents de l’educació a la ciutat) i fomentar-ne la participació a partir de l’anàlisi conjunta dels aspectes que fan possible la millora d’aquesta relació.


L’esdeveniment, que va aplegar un centenar d’assistents procedents de tots els sectors de la comunitat educativa i del teixit social, va arrencar amb la conferència “L’educació és una responsabilitat compartida. Com generar aliances entre els diferents agents socials, educatius i comunitaris?” a càrrec de Moisès Esteban-Guitart , catedràtic del Departament de Psicologia de la Universitat de Girona, on imparteix docència en l’àmbit de la psicologia evolutiva i de l’educació, llicenciat en Psicologia i en Filosofia i Doctor en psicologia. Esteban-Guitart va posar èmfasi en la diversitat d’escenaris des d’on és possible construir coneixement i en com el teixit social de la ciutat suposa una font de col·laboració en el procés d’aprenentatge.


Experiències d’aliances


Després de la pausa per esmorzar, dos centres de la ciutat van presentar la seva experiència relacionada amb les aliances entre agents culturals, socials i educatius de la ciutat. L’Escola Jaume Balmes va exposar el seu projecte “El Prat, el nostre patrimoni, abans i ara”, mentre que l’Institut Les Salines va relatar les aliances socioculturals per a l’aprenentatge que es creen des dels IFE (Itineraris Formatius Específics), adreçats a joves amb necessitats educatives especials associades a una discapacitat intel·lectual lleu o moderada. Aquesta segona experiència va proporcionar un dels moments més emotius del matí, quan tres estudiants van transmetre la seva satisfacció amb la formació i l’acompanyament que estan rebent.

Treball de grup


L’última part de la sessió va consistir en un treball de grup d’anàlisi de les relacions i els agents presents en l’educació a la ciutat a través del Mesograma (creació de Moisès Esteban-Guitart i Edgar Iglesias) com a eina per visibilitzar, reflexionar i construir propostes des de la relació amb el conjunt de l’ecosistema educatiu.


Comiat de la regidora


Al final de la jornada, la regidora d’Educació i Cultura Pilar Eslava, que no continuarà en el càrrec després de dotze anys, va acomiadar-se de la comunitat educativa. Va agrair la col·laboració i el tracte rebut durant aquest temps i va posar en valor la tasca i la implicació de l’equip de treball amb què ha comptat en aquesta etapa.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorJa està disponible la Guia d’Activitats d’Estiu al Prat
Artículo siguienteÈxit de participació en la primera trobada “Fet a Mà” impulsada pel Ribera i els grups de pràctica
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí