Inicio Actualidad Cornellà assoleix un 92% d’activació per l’ocupació entre els participants al Projecte...

Cornellà assoleix un 92% d’activació per l’ocupació entre els participants al Projecte ONA

El projecte ONA cerca millorar l’ocupabilitat de persones en situació de vulnerabilitat. El que fa diferent a aquest programa és que ofereix un acompanyament integral en totes les àrees de la vida de les persones beneficiàries. A més, se’ls brinda suport per cobrir les seves necessitats bàsiques amb l’objectiu que puguin completar l’itinerari d’orientació i millora de competències per trobar feina.

El projecte ONA iniciat fa un any a la nostra ciutat, en col·laboració amb AGBAR i Creu Roja i amb la coordinació del departament de Polítiques d’Ocupació i Acció Social de l’Ajuntament, ha permès atendre a 52 persones en situació de vulnerabilitat i acompanyar-les de forma individualitzada a la recerca d’ocupació.

A Cornellà en els darrers 12 mesos han participat un total de 52 persones, a les quals se li ha pogut donar resposta atesa la mobilització de recursos per assegurar una atenció individualitzada, amb establiment de vincle i la dedicació de molts i moltes voluntàries per part de Creu Roja que han ajudat a fer possible les més de 50.000hores dedicades a Cornellà a l’atenció de les 52 persones que han participat (hores de dedicació de cobertura de necessitats bàsiques més les destinades a processos d’activació per la inserció laboral).

La coordinació amb els Serveis Socials i el departament de Polítiques d’Ocupació ha ajudat a disposar de tots els elements necessaris per atendre de forma integral a les persones participants i assegurar-les la cobertura de necessitats bàsiques per tal que poguessin centrar la seva tasca en els seus processos d’inserció laboral. L’objectiu final del projecte és que les persones participants s’activin per la inserció laboral mitjançant el treball individual d’auto-reconeixement, formació per l’ocupació i ajuda en els processos d’intermediació laboral.

A Cornellà el 92% d eles persones participants s’han activat per al inserció laboral, el 94% han realitzat formacions bàsiques i el 44% han accedit a formació de caire tècnic; havent realitzat un total de més de 150 accions formatives en total.

S’han assolit 14 noves contractacions, de les quals el 94% han estat amb contractes superiors a 6 mesos.

El projecte ha estat valorat molt positivament per part dels usuaris/es participants. I actualment es consolida el projecte a la ciutat, amb una segona edició que actualment ja s’està executant.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAquesta setmana acaba el termini de preinscripcions a l’Escola Municipal de Música per al proper curs
Artículo siguientePortes obertes per conèixer l’oferta de les escoles bressol a la ciutat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí