Inicio Actualidad Aquest diumenge celebrem la XXX Jordiada al parc de Can Mercader

Aquest diumenge celebrem la XXX Jordiada al parc de Can Mercader

Aquest diumenge 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, us hi esperem a tothom al parc de Can Mercader, de 10.30 a 21 h, per celebrar la XXX Jordiada, la Festa de la Cultura Popular a Cornellà

Aquest any, la Jordiada compleix 30 anys! Una festa molt entranyable i ja consolidada a la ciutat que aplega un gran nombre d’entitats socials i culturals integrants de la Comissió Jordiada organitzadora de la tradicional cita. 

La Jordiada torna al seu escenari habitual el parc de Can Mercader (l’any passat estava en obres i es va traslladar al parc del Canal de la Infanta). A partir de les 10.30 h començarà la festa, amb la tradicional cercavila que surt de l’església de Sant Jaume d’Almeda fins arribar al llac del parc, una mostra de danses, música i bèsties tradicionals del populari de la ciutat, a càrrec de les entitats: Trabucaires de Cornellà, Xaranga Sarau, Diablets de Cua del Foment de Cultura Popular, Diablets Petits de Cornellà, Ball de Diables Infantil de l’ASC, Tam Tam Llops, Diables, dracs i tabals de la Colla Cua de Drac del Foment de Cultura Popular, Drac Cornut de Diables de Cornellà, l’Enforcat de l’ASC, Lakolla Martinet i Gegants i capgrossos de Cornellà.

Acabada la cercavila, s’obren les carpes de les entitats organitzadores de la Festa i de les entitats col·laboradores, així com les parades de roses, llibres i artesania. S’inicien també els tallers per a infants, la mostra de puntes de coixí de les Puntaires de Cornellà, el circuit de trenets del Club dels Amics del Ferrocarril, els contes a càrrec del PLOC, l’exposició de quadres dels Pintors de Cornellà i el rocòdrom amb  la UECC.

A les 11 h, a l’escenari de l’entrada hi haurà l’actuació de la Xaranga de la Societat Coral La Unió. A les 11.30 hi haurà l’encesa de foc a càrrec de les colles de Diablets de Cua del Foment, dels Diables Petits de Cornellà i de Ball de Diables Infantil de Cornellà. En l’escenari central hi haurà ballada de sardanes amb la Principal del Llobregat.

Durant el matí, hi haurà actuacions de les corals Àuria, coral Nova, coral Nova Tardor i del Grup Vocal Zetzània (12 h), mostra de danses populars i tradicionals a càrrec de l’Esbart Infantil i el Cos de Ball de l’Esbart de l’Agrupació Sardanista de Cornellà, acompanyats pels Bastoners de l’ASC (13 h). I, al mateix temps, davant del Palau, hi haurà l’actuació dels Castellers de Cornellà. Durant tot el matí podreu gaudir de l’actuació itinerant de les Caramelles de l’Orfeó Catalònia.

No pot faltar la representació de “La llegenda de Sant Jordi”, dos passis, a les 12 i les 13 h, recomanat per a totes les edats, darrere el Palau, a càrrec d’Ignasi Guasch, Maria Garcia, Silvia Forns, Miquel Àngel García i Cinta Moreno.

La “mongetada popular” serà a les 14 h. Amb la col·laboració del Cornellà Compra a Casa (unió de botiguers i comerciants de la ciutat), s’organitza aquest dinar popular per al qual, es recomana comprar l’entrada prèviament (trobareu informació al Facebook de la Jordiada). 

A la tarda, a partir de les 16.30 h, podreu gaudir del Ball de plaça (i de rams) amb l’Orquestrina Trama  i el Ball de bastons a càrrec dels Bastons de l’Agrupa. I el Cremat de rom preparat per “Som la Colla” , amb cantada d’havaneres a càrrec del grup Mar i Cel. A l’esplanada del llac, tindrà lloc el final de Festa amb un lluïment de foc a càrrec de les entitats de Diables i Dracs de la ciutat.

Coincidint amb la celebració de la Jordiada, es desenvolupa el Concurs de Fotografia Memorial ‘Bernardí Fornals’, que premia les millors instantànies de la celebració. El lliurament d’aquests premis serà el dissabte 10 de juny, a partir de les 12 h, a la Masia Can Tirel.

¿Vols saber més sobre la Jordiada?

  30 anys de Jordiada                          

  Sant Jordi en Família                         

El top ten de llibres de Sant Jordi       

  Parades de llibres, roses i signatures


- Te recomendamos -
Artículo anteriorParades de llibres i roses ompliran de color i llum la ciutat aquest diumenge
Artículo siguienteAberración en Lleida. Cuatro hombres acusados de violación múltiple a una menor discapacitada
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí