Inicio Actualidad Trobades amb les persones defensores dels Drets Humans en una nova edició...

Trobades amb les persones defensores dels Drets Humans en una nova edició de ‘Ciutats Defensores’

Ciutats Defensores dels Drets Humans és un projecte promogut pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i gestionat per la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat, que es coordina amb 28 municipis, entre ells la ciutat de Cornellà de Llobregat, que fa possible cobrir les necessitats de les persones que arriben cada any de diferents parts del nostre planeta on s’estan vulnerant reiteradament els Drets Humans, i puguin explicar i donar visibilitat a les seves experiències i la seva lluita.

Aquest any comptarem amb la presència de tres dones defensores dels drets humans, Ryma Sheermohammadi, Laila Ajjawi i Melibea Obonoque podran compartir l’experiència amb l’alumnat dels Instituts Francesc Macià, Neus Català i Maria Aurèlia Capmany.

A l’Iran s’estan vulnerant els drets de la meitat de la població: les dones són tractades com a ciutadania de segona i tercera classe.” Ryma Sheermohammadi

Els meus dibuixos surten de les meves vivències i d’allò que sóc jo; de veure les meves amigues haver de deixar l’escola, de veure als meus pares treballant i lluitant per la nostra educació.” Laila Ajjawi

A través de diferents activitats, durant la gira de primavera, es pretén sensibilitzar i conscienciar de les problemàtiques que existeixen als diferents territoris d’on provenen les persones defensores, i que allò que afecta qualsevol part del món ens repercuteix indirectament a nosaltres també. Aquesta gira és una manera de tenir cura d’aquestes persones “cuidadores” d’altres persones que viuen en contínua situació de risc, d’amenaces i situacions de violència per defensar els Drets Humans, i proporcionar com a ciutat defensora, un espai d’acollida, convivència i aprenentatge mutu.

Per a més informació podeu consultar:

https://ciutatsdretshumans.cat/


- Te recomendamos -
Artículo anteriorEscarxofa & Jazz 2023
Artículo siguienteL’Espai Situa’t formarà a persones que vulguin conduir grups d’ajuda mútua de benestar emocional
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí