Inicio Actualidad Amb motiu de la inauguració de l’espai de memòria, es publica un...

Amb motiu de la inauguració de l’espai de memòria, es publica un vídeo que ret homenatge a les víctimes pratenques del feixisme

divendres, 14 abril, 2023 – 13:30


Avui, 14 d’abril, dia en què es commemora la proclamació de la Segona República espanyola, es presenta un audiovisual que fa un repàs històric de la repressió que van patir les persones que la van defensar un cop finalitzada la cruenta guerra civil provocada pel cop d’estat militar.


L’audiovisual contextualitza les víctimes pratenques de la repressió franquista i del nazisme, a qui es fa homenatge en l’espai de memòria inaugurat el passat 31 de març als jardins d’Àngel Guimerà.


Fins al moment s’han identificat trenta-cinc persones vinculades al Prat que van ser víctimes mortals del feixisme i el nazisme entre 1939 i 1945. L’espai vol ser recordatori de totes aquelles persones del Prat que van deixar la seva vida lluitant contra el franquisme i que van ser víctimes d’una repressió brutal i sense cap respecte pels drets humans.

MAS:  El clúster biomèdic vol promoure un ecosistema innovador en salut, referent en medicina personalitzada


L’espai de memòria està situat en els Jardins d’Àngel Guimerà, on també hi ha el parc de les olors. Aquests  dos elements paisatgístics han estat obra de l’arquitecta Imma Jansana.


Es culmina així la tasca de quatre anys de la regidoria de Memòria Democràtica, creada en aquesta legislatura, i que ha comptat amb l’assessorament de la Taula de memòria històrica.


Podeu veure l’audiovisual i trobar més informació a l’apartat de la pàgina web dedicat a l’Espai de Memòria on es recullen els noms de les víctimes, data de naixement, professió, any i causa de la defunció.


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorAquest cap de setmana sortim per Cornellà! Consulta l’oferta cultural al Què Fer a Cornellà
Artículo siguienteEl Fòrum Treballs de Recerca arriba a la 20a edició
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí