Inicio Actualidad El Prat s’omple de propostes per gaudir de Sant Jordi

El Prat s’omple de propostes per gaudir de Sant Jordi

dimecres, 12 abril, 2023 – 12:30


El Parc del Fondo d’en Peixo acollirà la majoria d’activitats de caire més lúdic i tradicional d’aquesta Sant Jordi, però les propostes per celebrar la diada s’escamparan a diferents punts de la ciutat. Els dies anteriors, l’ambient festiu començarà a impregnar el Prat amb activitats com el Passeig del Comerç al Nucli Antic.


 


Les tradicionals paradetes de llibres i roses i un vermut popular animaran el parc del Fondo d’en Peixo el proper diumenge 23 d’abril per celebrar la diada de Sant Jordi. Algunes entitats locals hi muntaran barra amb menjar i beure i, entre les 12 i les 13h, hi haurà una ballada de sardanes.


Per la seva banda, elprat.ràdio, que farà 21 anys el mateix dia, celebrarà amb la ciutadania l’aniversari de la seva primera emissió . La ràdio municipal oferirà una programació especial, en directe, des d’un gran escenari situat al parc per on passaran tot tipus de protagonistes. Així mateix, amenitzarà la jornada amb programes musicals durant el matí i la tarda. Guardonada com a millor ràdio local de Catalunya l’any 2022, arriba al seu aniversari amb una quarantena de programes a la graella, que es poden escoltar al 91.6 FM, al web i a través d’assistents de veu i altres dispositius intel·ligents.


Tot i que Fondo d’en Peixo concentrarà gran part de les activitats de Sant Jordi, hi haurà altres propostes per gaudir de la diada dels llibres i les roses a la ciutat. El mateix 23, durant el matí, la Casa de la Vila obrirà les seves portes perquè la ciutadania pugui conèixer-ne la història i els racons mitjançant les visites guiades que organitza el Teatre Kaddish. Aquestes començaran a cada hora en punt, d’11h a 13h, i no es requerirà inscripció prèvia. 


Activitats que s’avancen a la diada


Per a qui vulgui aprofitar la vigília de Sant Jordi a la ciutat, torna una nova edició del Passeig del Comerç al Nucli Antic. Així, a partir de les 17 h del 22 d’abril, els carrers Ferran Puig i Frederic Soler s’ompliran de propostes i d’activitats.


Dies abans de Sant Jordi, l’ambient literari ja se sentirà a la ciutat. D’una banda, dimarts 18 d’abril, a les 19 h, el Cèntric Espai Cultural acollirà la presentació del nou llibre institucional de l’Ajuntament, “Hores de Prat”, amb fotografies del reconegut fotoperiodista pratenc David Airob. Les persones que hi vulguin assistir han de reservar entrada. D’altra banda, divendres 21, a les 10.30 h, es farà la lectura d’un recull de poemes i relats breus de la gent gran a la plaça Agricultura.


A això, cal sumar-hi la Primavera de llibres i lletres, que va arrencar el 24 de març i s’allargarà fins al 6 de maig. Amb l’objectiu de fomentar la lectura, el Cèntric i la Biblioteca Antonio Martín ofereixen, entre aquestes dates, un munt de propostes. Per als més menuts, el dia 22, entre les 11 h i les 13 h, la biblioteca organitzarà “Sant Jordi pop-up”.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorJa està disponible la targeta “Jo cuido” per a persones cuidadores no professionals
Artículo siguienteEl Parc de la Barceloneta, peça clau en la transició de la ciutat cap als espais naturals i agrícoles, llest perquè la ciutadania en gaudeixi
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí