Inicio Actualidad Segueix creixent el Pratilletres en autors i llibres

Segueix creixent el Pratilletres en autors i llibres

Esteu aquí

Les propostes literàries del Cicle Primavera de llibres i lletres enriqueixen cada temporada el Pratilletres

dilluns, 17 abril, 2023 – 10:00


Les dues iniciatives conformen un binomi perfecte per fomentar la lectura i l’escriptura i donar a conèixer la riquesa creativa del municipi. Són projectes emmarcats dins del Foment de la Lectura.


Què és el Pratilletres


Cal recordar que el Pratilletres és un recull d’autors locals i de les seves obres literàries, divulgatives, d’investigació o d’imaginació. Encara que la majoria es dirigeixen a un públic adult, algunes d’aquestes creacions van destinades també a un públic infantil.


Aquest directori es troba a la secció de projectes del web la Biblioteca Antonio Martin juntament amb la informació específica dels clubs de lectura i del Primavera de llibres i lletres, entre d’altres.


El recull té un funcionament força intuïtiu. Seguint l’ordre alfabètic, la pàgina mostra els autors pel seu primer cognom. Clicant a sobre, s’obre una finestra amb la informació sobre la seva obra i vida. El Pratilletres es converteix en un aparador virtual en continu desenvolupament gràcies a les aportacions dels autors i, en alguns casos, del seu entorn.


Més d’una trentena d’obres publicades aquest any al voltant del Prat


Novel·listes, poetes, il·lustradores, divulgadors han omplert de noves obres llibreries i espais públics sota el paraigua del cicle Primavera de Llibres i Lletres.


La creació poètica ha gaudit d’una forta pujada amb gairebé mitja dotzena de publicacions. Autors com Jesús García, Paco Mármol, Nash o Toni Pérez en són exemples.


Dins de l’apartat de ficció, habitualment el més prolífic, s’han publicat una quinzena de novel·les de temàtiques molt diferents: distopies futuristes, intriga, relats personals i intimistes, romàntic, ciència-ficció, històric o crítica social. En aquesta secció, mencionar el treball d’il·lustració de la Júlia Barba a Dos miradas, dos voces.


Una desena de publicacions a l’apartat no-ficció posen de manifest l’interès per mostrar al món la història, la cultura i les tradicions del Prat de Llobregat. Un gran nombre d’aquestes històries estan escrites en primera persona pels mateixos protagonistes de temps passats, i no tan allunyats. Altres escrits, protagonitzats per veïns del Prat, ofereixen una visió més enllà del municipi i les seves experiències en les barraques de Montjuïc, per exemple, o com és conviure amb l’Alzheimer.


Un paper destacat té la publicació de la novel·la gràfica, Padrines, amb la col·laboració de la il·lustradora Núria Inés (Tintafina).   


Sense crisi per la creativitat


Més de 200 entrades, creadors literaris de tot gènere i temàtica, conformen ja el directori del Pratilletres. Xifra que continua pujant.


Com deia Marc Tul·li Ciceró, jurista, polític, filòsof, escriptor i orador romà: “Ut conclave sine libris ita corpus sine anima” (Una llar sense llibres és com un cos sense ànima). El Primavera de llibres i lletres,  impulsat pel Cèntric Espai Cultural i la Biblioteca Antonio Martín,  representa el marc on aquesta llar s’omple de possibilitats.


Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.
 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorA partir del 19 d’abril ja pots apuntar-te a l’Escola Municipal de Música per al curs 2023-2024
Artículo siguienteTallers de circ i mediambientals els diumenges als carrers sense cotxes
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí