Inicio Actualidad El Prat i Garrovillas reprendran els seus intercanvis el 2 i 3...

El Prat i Garrovillas reprendran els seus intercanvis el 2 i 3 de febrer de l’any vinent

Esteu aquí

Una delegació pratenca de cultura popular visitarà la ciutat extremenya durant les festes tradicionals de San Blas

dilluns, 3 abril, 2023 – 10:45


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler Martínez, i l’alcaldessa de Garrovillas, Elisabeth Martín Declara, van anunciar divendres passat en l’acte d’inauguració del nou monument als Jardins de Garrovillas que es reprendrien les visites d’intercanvi entre les dues ciutats, aturades arran de la Covid. Aquest anunci culmina el reforç de l’agermanament entre les dues ciutats, un objectiu compartit entre tots dos batlles durant aquest mandat i que ja s’havia traduït en una visita institucional de l’alcalde Mijoler a Garrovillas a l’estiu, així com en intercanvis de carxofes i garrofers durant la pandèmia.


La peça artística que es va inaugurar divendres passat, 31 de març, i que els dos alcaldes van descobrir, és una al·legoria de la Plaza Mayor de Garrovillas de Alconétar. L’obra pretén, d’alguna manera, retornar al Prat la imatge que hi havia al mural de l’antiga plaça, on apareixia la porxada de la medieval Plaza Mayor de Garrovillas. El seu autor, l’arquitecte pratenc Fernando Domínguez, explica que la peça vol reflectir que, malgrat la gran distància que les separa, El Prat i Garrovillas de Alconétar estan unides per la seva gent.


A més dels parlaments de l’alcaldessa Marín i l’alcalde Mijoler, l’acte, conduït pel periodista del Prat Comunicació Víctor Asensio, va comptar amb les actuacions del grup de dansa popular Picacrestes del Prat i dels Castellers del Prat.


Un agermanament consolidat


El Prat i Garrovillas, població d’origen de moltes persones que van arribar a la nostra ciutat buscant una vida millor en les onades migratòries dels 60 i els 70 del segle passat, estan agermanades des de l’any 1997. El vincle entre ambdues s’ha anat reforçant amb diverses accions al llarg del temps, com l’intercanvi de visites entre delegacions dels dos municipis, i s’ha dinamitzat especialment durant aquest mandat.


- Te recomendamos -
Artículo anterior¿Se estropea el tiempo en Semana Santa? Aquí tienes la predicción para España de las zonas afectadas
Artículo siguienteArriba la 26a edició del recull de poemes i relats breus de Sant Jordi de la gent gran
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí