Inicio Actualidad Plantant comunitat amb el veïnat i les entitats del barri Sant Jordi-Ribera...

Plantant comunitat amb el veïnat i les entitats del barri Sant Jordi-Ribera Baixa

Esteu aquí

L’IFE Les Salines, amb persones voluntàries de la comunitat del Ribera i de la residència, han construït una espiral de plantes aromàtiques al jardí de la residència Onze de setembre

dimecres, 29 març, 2023 – 11:15


Al Ribera, passen coses molt boniques! Des de setembre acollim el grup de tercer de l’Itinerari Formatiu de l’Institut Les Salines, un grup de nou noies i nois que fan un part del seu programari al centre cívic, per tal de generar projectes i accions que posin en relació l’alumnat amb les entitats i grups del territori i els permeti desenvolupar i millorar les habilitats socials que necessiten per al seu futur professional. Des d’inici de març s’han embrancat en una proposta molt engrescadora que és la de construir una espiral de plantes aromàtiques al jardí de la residència Onze de setembre, veïna del Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. Per dur a terme el projecte, han comptat també amb set persones voluntàries, usuàries del Ribera i quatre persones voluntàries de la mateixa residència que acollirà la construcció.


El procés ha tingut una durada de quatre sessions, els dimarts del mes de març; al llarg de les quals, voluntàries i alumnes han treballat conjuntament al jardí de la residència, col·laborant estretament i compartint coneixements, també amb les residents que s’acostaven encuriosides i que han pogut posar el seu petit gra de sorra en algun moment del procés, empeses per l’ànim i l’alegria de l’alumnat de l’IFE, que en tot moment les convidaven a participar de l’activitat. 


El dimarts 28 de març ha estat la darrera sessió i, a partir d’ara, seran les voluntàries qui continuaran en contacte per tal de tenir cura de les plantes sembrades, i per més endavant, concretament el mes de maig, fer una sembrada als vivers del centre cívic. 


Amb l’objectiu de generar projectes i accions que posin en relació aquest alumnat amb les entitats i grups del barri i els permeti desenvolupar i millorar les seves habilitats socials i competències laborals per al seu futur professional, des de l’IFE i el Centre Cívic hem promogut tot un seguit d’accions i propostes de caràcter comunitari, de les que han participat més d’una vintena de veïns i veïnes del territori, totes elles relacionades amb la jardineria i botànica. Al mes de novembre es va realitzar una taller de decoració de ponsèties i creació ramellets de vesc, i al mes de febrer una sobre plantes aromàtiques. El 18 d’abril està previst realitzar un taller on, els i les alumnes, s’explicaran tècniques originals per preparar roses per la diada de Sant Jordi.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMarcos Alves, creador de l’exitosa app El Tenedor, convidat del Cornellà Creació
Artículo siguienteJoves de la Fundació Rubricatus i gent gran del Prat duen a terme una activitat intergeneracional sobre l’ús del telèfon mòbil
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí