Inicio Actualidad L’AMBici comença la seva expansió i activa la primera ‘estació-pont’ amb Barcelona

L’AMBici comença la seva expansió i activa la primera ‘estació-pont’ amb Barcelona

L’AMBici, el servei de bici compartida metropolitana, ha començat a desplegar la segona fase després d’arrencar fa gairebé dos mesos a sis municipis del Baix Llobregat i haver superat els 2.700 usuaris i els 1.850 desplaçaments diaris.

D’aquests, un 17 % dels usuaris són de Cornellà, un 17 % del Prat de Llobregat, un 15 % de Sant Boi de Llobregat, un 13 % de Sant Joan Despí, un 11 % de Sant Just Desvern, un 10 % d’Esplugues de Llobregat i un 17 % d’altres municipis. Un 2 % del total d’usuaris donats d’alta són menors d’edat (de 16 o 17 anys). Durant la primera setmana es van fer entre 100 i 150 subscripcions diàries, i actualment la mitjana és de 53.

Des de la seva posada en marxa, s’han comptabilitzat 44.416 usos de bicicletes del servei AMBici. El municipi des d’on s’han iniciat i finalitzat més desplaçaments és Cornellà de Llobregat, un 69 % des desplaçaments es fan dins del municipi i un 31 % fora. 

Aquestes primeres dades corroboren l’èxit d’integració de l’AMBici amb el sistema del transport públic metropolità. De les 66 estacions actives actualment, tres de les estacions que han registrat més usos són a la nostra ciutat: FGC Cornellà Riera, Tram El Pedró i Plaça Catalunya. 

Tot just, s’ha posat en marxa la segona fase de desplegament de l’AMBici als municipis restants: Santa Coloma de Gramenet, Badalona, Viladecans, Molins de Rei, Gavà i Castelldefels. I, abans de l’estiu, es preveu que s’incorporin: l’Hospitalet de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Sant Adrià de Besòs.

Un cop desplegat del tot, posarà a disposició de la ciutadania 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions de 15 municipis metropolitans

Zona Universitària, la primera estació de transferència activa

L’AMB i TMB han activat la primera estació de transferència, que facilita la connexió entre l’AMBici i el Bicing. L’estació de Zona Universitària – Diagonal (John Maynard Keynes, 25), davant la Facultat d’Econòmiques de la UB. En les properes setmanes, s’activaran tres estacions més al Barcelonès nord fins arribar progressivament a set estacions de transferència quan finalitzi la segona fase de desplegament.

La ciutadania ja pot adquirir, des de l’1 de març, l’abonament metropolità, que facilita l’ús conjunt del servei AMBici i del Bicing i que estableix unes condicions preferents per als usuaris que vulguin utilitzar els dos sistemes.

 Consulta tarifes/abonaments al web AMBici

 Mapa de les estacions d’AMBici


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Auditori de Cornellà acull l’acte dels II Premis a la Innovació Empresarial Metropolitana
Artículo siguienteMarcos Alves, creador de l’exitosa app El Tenedor, convidat del Cornellà Creació
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí