Inicio Actualidad I després de l’ESO, què?

I després de l’ESO, què?

Esteu aquí

Sessió orientada a les famílies amb fills i filles en edat de 4t d’ESO

divendres, 24 març, 2023 – 11:15


El Centre Cívic Palmira Domènech va acollir ahir a la tarda la sessió “I després de l’ESO, què?”, adreçada a les famílies de fills i filles en edat de 4t d’ESO. L’acte, que s’emmarca en la Xarxa d’Orientació del Prat i el Programa de Noves Oportunitats Educatives, va donar a conèixer tots els itineraris possibles un cop acabats els estudis d’ESO així com informació relacionada amb el procés de preinscripció i l’elecció d’estudis.


L’orientadora acadèmica i professional Anna Soms va detallar quin hauria de ser el paper de les famílies en la presa de decisió de l’estudiant. Va advocar per “compartir l’aventura”, per “acompanyar en la construcció del seu projecte de vida i professional”. Soms va explicar que gairebé un 65% dels joves tenen dubtes i preguntes sobre el futur acadèmic i professional i que, majoritàriament, confien en la família per resoldre’ls. L’orientadora va assenyalar que variables com la globalització, la tecnologia, la velocitat del canvi i la pandèmia afegeixen incertesa. Posteriorment, Soms va aprofundir en el procés de presa de decisions en base a tres factors: l’autoconeixement, l’oferta acadèmica i formativa i el mercat de treball. Quant a l’oferta acadèmica i formativa, va posar en el mateix pla el Batxillerat i la Formació Professional i va desmitificar la universitat com a única sortida d’estudis després del Batxillerat.


En aquest sentit, cal destacar que qualsevol jove amb dubtes pot adreçar-se a l’Assessoria d’Orientació Acadèmica i Professional del Lloro, que també ofereix suport en la tramitació de beques.


Noves Oportunitats Educatives


A continuació, Salvador Lou, referent del Programa de Noves Oportunitats Educatives (NOE), va exposar en què consisteix aquest nou servei dirigit a l’alumnat que acaba els estudis obligatoris sense obtenir el grau d’ESO o bé que l’aconsegueix amb dificultats, i a aquelles que s’han desvinculat del sistema escolar i no volen continuar estudiant després de l’ESO.


El NOE acompanya els joves durant dos anys i els ajuda a trobar recursos que puguin donar resposta a les seves necessitats acadèmiques, socials i emocionals. Així, es defineixen itineraris formatius personalitzats fonamentats en les potencialitats i els  interessos dels joves. Lou va concretar el tipus d’acompanyament que es fa, de manera coordinada i en xarxa, per part de diferents professionals dels centres d’educació postobligatòria, entitats socials i educadors.  


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà rep la primavera amb un festival de propostes
Artículo siguienteMés de 400 persones del Prat s’han abonat ja al nou servei de bicicleta elèctrica compartida
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí