Inicio Actualidad Les Festes de la Carxofa tornen amb un programa ple d’activitats gastronòmiques...

Les Festes de la Carxofa tornen amb un programa ple d’activitats gastronòmiques i culturals

dimecres, 8 març, 2023 – 09:30


Les Festes de la Carxofa arriben de nou al Prat de Llobregat. Aquesta celebració, que ja s’ha convertit en una tradició primaveral a la ciutat, esquitxarà el calendari amb propostes ben diverses entre 23 de març i el 23 d’abril. Com cada any, podrem gaudir de nombroses activitats culturals i gastronòmiques a través de la protagonista indiscutible dels nostres camps, la carxofa!


Les festes començaran amb les XIV Jornades Gastronòmiques del Pota Blava i la Carxofa Prat, en què participen restaurants del Prat, del Baix Llobregat i del Barcelonès. Aquesta proposta és una oportunitat excel·lent per a provar els deliciosos menús que els restauradors i restauradores han preparat amb els productes locals estrella com a protagonistes.


Carxofa i música, un maridatge perfecte


Un altre esdeveniment important és la Carxofada del Prat, que se celebrarà el 2 d’abril al parc del Fondo d’en Peixo. El tradicional dinar popular és un acte per a tota la família, amb venda de producte local, tallers infantils i ball. Els tiquets es poden adquirir en línia a partir del 16 de març.


L’Escarxofa&Jazz, un esdeveniment que combina un concert de música jazz amb la gastronomia, és una altra activitat que destaca en el programa de festes. La Big Band de L’Escola d’Arts en Viu, Alba Careta Group, La Perra Blanco, Dj Asia Knox i altres artistes actuaran en aquest esdeveniment que es durà a terme el 16 d’abril a la plaça de Joan Garcia-Nieto. Les entrades es posaran a la venda a partir del 29 de març.


Descobrir la gastronomia del territori


Una altra proposta imprescindible per a amants de la gastronomia és el FiraTapa Carxofa Prat. La cita tindrà lloc a la plaça de Blanes, els dies 22, 23 i 24 d’abril, i s’hi podran tastar les tapes creatives que la restauració local ha elaborat amb Carxofa Prat.


A banda d’aquestes activitats destacades, a l’agenda de les festes trobarem moltes més propostes. El 24 de març, al Cine Capri, s’hi projectarà un capítol del programa “La sobretaula” dedicat al Prat. Rodat a la ciutat, mostra com al nostre territori és possible gaudir de la millor cuina de proximitat gràcies al talent de la restauració local, a l’esforç de la pagesia i els criadors, i als projectes compromesos amb la igualtat d’oportunitats de les persones amb discapacitats intel·lectuals, com el de la Fundació Rubricatus. 


La festa s’endinsa als equipaments municipals


El mateix dia, també se celebraran les activitats gastronòmiques “Cuinem carxofa amb la Cocina de mi Vecina”, al Centre Cívic Sant Jordi – Ribera Baixa, i la trobada d’intercanvi de receptes cuinades per la gent gran del barri “La colla del traje”, al Centre Cívic Palmira Domènech.


Finalment, el 22 d’abril, per celebrar el 10è aniversari del Mercat de Pagès, s’obsequiarà la clientela del mercat amb un davantal produït per una entitat social de la ciutat.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorL’Ajuntament del Prat desplega projectes públics adaptats a les necessitats de les empreses en matèria d’igualtat
Artículo siguienteComença una nova edició de ‘Dansa Metropolitana’
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí