Inicio Actualidad Els carrers del Prat es tenyeixen de lila per commemorar el Dia...

Els carrers del Prat es tenyeixen de lila per commemorar el Dia Internacional de les Dones

dimecres, 8 març, 2023 – 13:15


Ahir, dimarts 7 de març, va tenir lloc a la plaça de Catalunya l’acte de commemoració del Dia Internacional de les Dones al Prat. Un esdeveniment que va aplegar a la ciutadania, entitats i col·lectius locals i que va posar de manifest el sentiment feminista de la nostra ciutat.


Marxes feministes: marea lila


La jornada va començar amb una gran marea de dones, de diversos orígens i condicions, que va tenyir de color lila els carrers de la ciutat.


Des de diferents punts de sortida (plaça Ramon Roigé Badia, centre cívic Jardins de la Pau, Federació El Nus, Cases d’en Puig, centre cívic Ribera Baixa) i al ritme de proclames i càntics feministes, diferents marxes es van trobar i convergir camí de la plaça de Catalunya.

MAS:  Inscripcions Obertes pel XV Concurs d'Aparadorisme


La ciutat es va bolcar de forma masiva amb aquesta iniciativa promoguda pel Consell municipal de Dones, encapçalada per @AlmaVioleta08820 i on es van sumar la comunitat educativa i la resta d’entitats i col·lectius feministes de la ciutat, la marea lila va servir per posar en valor la diversitat de dones del municipi i com la seva unió és clau en la lluita comú per aconseguir la igualtat de gènere a la nostra societat.


Acte de ciutat


Un cop a la plaça, es va donar inici a l’espectacle “Entranya”. Una performance amb motius tribals, basada en el tradicional ball maorí de la Haka, que pretenia mostrar la lluita feminista com un símbol de creixement individual i col·lectiu, amb una actitud de força de grup, de refugi i de cura.

MAS:  Prop de 70.000 persones han gaudit del prop d’un centenar d’activitats de la Festa Major del Prat


Entranya va comptar amb el suport d’un concert de percussió inclusiva de l’Escola d’Arts en Viu i l’acompanyament de ball de totes les persones, entitats i col·lectius del Prat.


També es va a dur terme el parlament institucional a càrrec de la regidora de Feminismes i LGTBI, Dolors Siles.


Per cloure l’acte, la colla castellera del Prat va fer un pilar feminista, que va posar punt i final a una jornada plena d’emocions i sororitat comunitària.


Relatoria gràfica


A continuació, podeu veure al següent enllaç les imatges de les marxes feministes que van omplir els carrers de la ciutat.


També podeu veure les fotos de l’acte local que es va dur a terme a la plaça de Catalunya.

MAS:  El Prat se suma a l’Hora del Planeta


A més, també podeu veure el vídeo que elprat.tv va fer sobre la jornada.


Programa d’activitats


Podeu consultar la informació sobre totes les activitats al voltant al Dia Internacional de les Dones al següent enllaç.


- Te recomendamos -
Artículo anterior8M, Cornellà reafirma el seu compromís amb el feminisme
Artículo siguienteNova edició de les Jornades FP.Prat
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí