Inicio Actualidad L’Ajuntament del Prat fa cinc minuts de silenci per la pau a...

L’Ajuntament del Prat fa cinc minuts de silenci per la pau a Ucraïna

Esteu aquí

L’acció se suma a les diferents actuacions per pal·liar els efectes de la guerra que s’han portat a terme al municipi des de l’inici de l’ocupació

divendres, 24 febrer, 2023 – 13:15


L’Ajuntament del Prat ha fet avui cinc minuts de silenci a favor de la pau a Ucraïna i en solidaritat amb les persones que en pateixen les conseqüències. Així s’ha sumat a la convocatòria de concentració llançada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) coincidint amb l’aniversari de l’inici de l’ocupació russa. Membres del consistori, amb l’alcalde Lluís Mijoler al capdavant, i treballadors i treballadores municipals han participat en l’acte, que ha tingut lloc a la plaça de la Vila a les 12 hores.


L’acció simbòlica s’afegeix a les diferents actuacions portades a terme al Prat en relació al conflicte bèl·lic. Recentment, l’Ajuntament ha anunciat una aportació de 20.000 euros a la Creu Roja, la meitat dels quals es destinarà a accions d’ajuda que es desenvoluparan a Catalunya i, l’altra meitat, a assistència humanitària en territori ucraïnès i als països veïns.   


Ajut especialitzat i efectiu


Així mateix, el consistori ha transferit al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament els 5.824 euros que la ciutadania del Prat ha donat per assistir les víctimes de la guerra i que es destinaran a un projecte que l’entitat està desplegant sobre el terreny. En aquest sentit, cal recordar que les ONG i altres organitzacions d’ajuda internacional han assenyalat que les aportacions econòmiques són més efectives que les materials, ja que les entitats especialitzades poden donar resposta a les necessitats de la població afectada des de la proximitat i de forma més ràpida.


El compromís del Prat amb la ciutadania ucraïnesa s’ha posat de manifest també amb la creació d’una xarxa d’acollida a les persones refugiades. En aquesta línia, i en el marc de programa de Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) per facilitar l’accés al món laboral de col·lectius vulnerables, l’Ajuntament va obrir el gener passat una convocatòria per contractar persones refugiades d’Ucraïna. Actualment, ja n’hi ha tres treballant a diferents centres o serveis municipals.  


- Te recomendamos -
Artículo anteriorCornellà es concentra davant l’Ajuntament en solidaritat amb el poble ucraïnès
Artículo siguienteEl Prat rep, per cinquè any consecutiu, el màxim guardó de recollida selectiva de paper i cartró
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí