Inicio Actualidad La Biblioteca Antonio Martin celebra els 10 d’anys del club de lectura...

La Biblioteca Antonio Martin celebra els 10 d’anys del club de lectura en francès Parlons Livre

Esteu aquí

Els clubs de lectura, una de les apostes de Foment de la lectura amb més solera del municipi

dijous, 23 març, 2023 – 10:00


Practicar un idioma un cop acabats els estudis als centres educatius, acadèmies privades o desprès d’una estada al país resulta essencial per mantenir la fluïdesa. Els clubs de lectura en llengües estrangeres ofereix la possibilitat d’omplir aquesta demanda.


Parlons Livre, el club que possibilita practicar l’idioma francès al voltant d’una lectura


 


Des de fa una dècada, un grup de lectors fidels es reuneixen un dissabte cada mes al matí a la biblioteca per intercanviar opinions sobre un llibre escrit en llengua francesa. El llibre serveix de vehicle per parlar en francès de manera distesa amb una moderadora que fa la funció d’organitzadora de la tertúlia.


Encara que hi ha rotació entre els participants, un gran percentatge d’ells continuen des de l’inici del club. Es tracta d’un grup cohesionat de persones adultes amb un nivell oral similar superior que permet llegir una novel·la en francès sense adaptar.


Un ampli ventall d’autors i títols de la literatura francesa


 


El club alterna la lectura del llibre d’un autor francès contemporani amb la d’un autor clàssic, cobrint així un ampli recorregut per la història de la literatura francesa. En aquests anys de trajectòria s’han llegit autors com la Premi Nobel Annie Ernaux, Honoré de Balzac o la prolífica i inquietant Amélie Nothomb.


Els títols se seleccionen entre els llibres en llengua francesa disponibles a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. La Biblioteca Antonio Martín compta amb un ampli fons propi, tant de novel·les en francès adaptades a diferents nivells, sense adaptar, com de manuals d’aprenentatge de l’dioma, gramàtiques, preparació d’exàmens o la revista setmanal “Le Nouvel Observateur”.


 


A més, al servei de préstec virtual Ebiblio, es troben disponibles per descarregar electrònicament alguns dels títols i autors que més han agradat. S’inclouen manuals de gramàtica i vocabulari francesos:


 


 


Serveis actius de la Biblioteca


El servei de préstec Ebiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i al catàleg AtΣna.


Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.
 


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorConcentració davant l’Ajuntament en solidaritat amb Ucraïna
Artículo siguienteEn marxa el cicle d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí