Inicio Actualidad En marxa el cicle d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les...

En marxa el cicle d’activitats per commemorar el Dia Internacional de les Dones al Prat

Esteu aquí

El lema d’enguany és #JuntesMesFortes i te per objectiu posar en valor la sororitat comunitària

dijous, 23 febrer, 2023 – 12:45


La nostra ciutat es prepara per commemorar una de les dates més importants del  calendari feminista, el Dia Internacional de les Dones. El 8 de març és una data que pretén reivindicar la igualtat entre dones i homes i alhora també lluitar per l’eliminació de la discriminació per raons de gènere.


Durant el mes de febrer i març es durà a terme tot un seguit  d’activitats organitzades per l’Ajuntament i les diferents entitats i col·lectius feministes del Prat. El programa, que podeu consultar en aquest enllaç, inclourà diferents formacions, xerrades, taules rodones i tallers amb l’objectiu de seguir conscienciant i sensibilitzant a la ciutadania pratenca.


Juntes, més fortes


Enguany, la campanya entorn del Dia Internacional de les Dones a la nostra ciutat vol visibilitzar i posar en valor la sororitat. Un concepte entès com la recerca de relacions positives, de participació i d’aliança entre totes les dones del món.


El lema escollit per fer la difusió del programa d’activitats a les xarxes socials és #JuntesMesFortes. El podreu trobar juntament amb el hashtag identitari de la ciutat #ElPratFeminista.


Marxa feminista i acte a la plaça Catalunya


El tradicional acte per commemorar el Dia Internacional de les Dones es durà a terme el proper dimarts 7 de març, a les 18:30 h, a la plaça Catalunya.


Al voltant d’aquest acte s’ha dut a terme un procés comunitari previ i del qual ha sorgit la creació i posada en marxa d’un acte simbòlic i reivindicatiu en forma de marxa feminista. Una marxa que sortirà a les 18 h, des de la font del Lleó (a la cruïlla de l’avinguda Verge de Montserrat i el carrer Frederic Soler) i que arribarà a la plaça Catalunya enmig de càntics i proclames feministes.
Imatge de la campanya


Durant l’any 2023, les campanyes al voltant del Dia Internacional de les Dones, de la Trobada de Dones i del Dia Internacional contra les violències masclistes, les durà a terme l’artista pratenca Laia Ruz.


Totes tres, tindran un mateix fil conductor per tal de donar una continuïtat visual a les campanyes feministes més importants de la ciutat. L’element comú d’enguany serà la unió dels cossos de les dones.


L’objectiu és donar forma a la idea de que les dones estan unides i treballen juntes per visibilitzar i erradicar les diferents formes d’opressió i com entrellaçades poden fer front a les diferents situacions que les interpel·len.


Per altra banda, els elements naturals que acompanyen a les dones, i que les abracen i uneixen, volen evidenciar els seus vincles, la vida, la força, el respecte, la cura, l’esperança i la voluntat de créixer juntes.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorLa Biblioteca Antonio Martin celebra els 10 d’anys del club de lectura en francès Parlons Livre
Artículo siguienteEntra en servei el nou edicle d’accés a l’estació de Cornellà
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí