Inicio Actualidad L’Escola d’Arts en Viu present a les jornades estatals d’escoles de música

L’Escola d’Arts en Viu present a les jornades estatals d’escoles de música

Esteu aquí

El passat 10 i 11 de febrer es van celebrar a l’Esmuc les jornades anuals de la UEMyD

dimecres, 15 febrer, 2023 – 10:00


L’Escola d’Arts en Viu és membre de l’Associació Catalana d’Escola de Música i Dansa de Catalunya (ACEM) des de l’any 2016. Al seu torn l’ACEM està integrada dins de la federació estatal d’associacions, la Unión de Escuelas de Música y Danza (UEMyD) que engloba associacions de diferents comunitats autònomes. Aquesta federació organitza anualment unes jornades que aquest any 2023 s’han fet a Barcelona, als espais de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC). Les jornades celebrades el passat 10 i 11 de febrer van centrar-se en la necessitat de garantir el dret a l’educació i a la pràctica artística a tot el territori, i portaven com a títol “Enseñanzas artísticas en entornos rurales y de baja población”.


Per part de L’Escola d’Arts en Viu la professora Judith Barros, professora de piano, llenguatge musical, cors i música en família, va estar convidada per l’organització a presentar en una ponència la investigació realitzada sobre “El marc teòric i la situació de les escoles de música i arts en l’entorn rural”. Aquest estudi el va dur a terme com a treball final del màster de Direcció i gestió de centres d’ensenyaments artístics de l’ESMUC, que va cursar el curs anterior.


L’Escola d’Arts en Viu està present habitualment en les jornades organitzades tant per l’ACEM com per la UEMyD, presentant les seves experiències educatives i culturals.  En les jornades de l’any 2022, celebrades a Toledo i centrades en els centres interdisciplinars de les arts, L’Escola va tenir l’oportunitat de presentar el seu projecte i el procés de transformació que ha experimentat d’escola de música a escola d’arts en viu, incorporant la dansa i el teatre.


Aquest any 2023 es celebren 30 anys de la creació de l’Associació Catalana d’Escoles de Música i Dansa, per aquest motiu l’associació organitza diferents trobades en les quals una part de l’alumnat del Prat hi serà present. En concret està previst participar en una trobada de dansa a Esparreguera, una cantata infantil a Tarragona i una trobada d’orquestres a St Feliu de Guíxols.


 


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorParaula de Dones 2023: El Guateque. Vols participar-hi?
Artículo siguienteLa Guàrdia Urbana deté el conductor d’un patinet elèctric per anar a 118 km/h, saltar-se un semàfor i anar sense llums
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí