Inicio Actualidad Lluís Mijoler, sobre l’acord de pressupostos: “Es constata el fracàs dels qui...

Lluís Mijoler, sobre l’acord de pressupostos: “Es constata el fracàs dels qui volen imposar-nos una ampliació que no té sentit i que Europa mai hagués consentit”

Esteu aquí

L’alcalde saluda que es desbloquegin els pressupostos sense cedir a l’ampliació de l’aeroport i adverteix que seguirà defensant la postura majoritària entre la ciutadania: “ni un pam més”. El batlle pratenc reclama a la Generalitat que executi la inversió en el Parc Agrari i els Espais Naturals del Delta que ja va anunciar la consellera Jordà el juny passat al Prat

divendres, 3 febrer, 2023 – 09:15


L’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, ha celebrat aquesta tarda que s’hagin desbloquejat els pressupostos de la Generalitat i que això hagi passat sense cedir a l’exigència del líder del PSC, Salvador Illa, d’ampliar l’aeroport del Prat. “Això demostra el fracàs d’Aena, de Foment, i dels seus comparses. El fracàs de Salvador Illa, de Raquel Sánchez, de Maurici Lucena, i de Jaume Collboni, que volien imposar-nos una ampliació que no tenia cap sentit i que Europa mai hagués consentit”, ha declarat Mijoler en una atenció a mitjans a la plaça de la Vila de la ciutat. Així mateix, l’alcalde Mijoler ha reclamat a la Generalitat que executi la inversió de més de 49 milions d’euros al Parc Agrari i els Espais Naturals del Delta que ja va anunciar el juny passat al Prat la consellera Teresa Jordà i que els pressupostos inclouen, i que a més a més acabi de tramitar l’ampliació de zones ZEPA per blindar aquests terrenys davant de l’especulació.

MAS:  Cornellà llança els primers Premis Metropolitans a les Millors Iniciatives Empresarials en tecnologia i innovació


“Celebrem que per fi tinguem uns pressupostos que ajuden a millorar la vida de la gent i a tirar endavant tots aquests projectes que tenim des dels nostres pobles i ciutats”, ha declarat l’alcalde Mijoler, que també ha lamentat “que el PSC hagi estat bloquejant durant tants mesos uns pressupostos que eren necessaris sense cap més interés que dilatar els comptes i amb la intenció d’impulsar grans macroprojectes més dignes del segle passat que del present”. Els pressupostos de la Generalitat inclouen, entre d’altres, inversions en la millora dels equipaments sanitaris d’atenció primària i cívics de la ciutat, tal i com el Govern va acordar fa unes setmanes amb Catalunya en Comú Podem.


Finalment, aquests pressupostos s’han desbloquejat després que el Govern hagi signat amb el PSC una declaració d’intencions que ni inclou l’ampliació de l’aeroport ni bloquegen l’ampliació de zones ZEPA que exigia Salvador Illa.


“Finalment, venen al nostre model”, ha celebrat l’alcalde Mijoler, que ha recordat que “davant de les polítiques del xantatge i del tot o res, sempre hem defensat que primer hem de definir quin és el model aeroportuari del nostre país”.

MAS:  La Fundación Universidad-Empresa (FUE) cumple 50 años 'Celebrando el pasado' e 'Imaginando el futuro'


En aquest sentit, l’alcalde del Prat ha valorat que “s’imposen les propostes que fem des del sentit comú” i que “tindrem temps en una comissió, amb la intervenció d’agents com l’Ajuntament del Prat, PIMEC o l’Associació pel Transport Públic, de veure en primer lloc quin model aeroportuari de país volem, i també quin model de turisme volem”. En aquest context, Mijoler ja ha avançat que l’Ajuntament pensa presentar estudis i propostes que demostren que no és necessària una ampliació de l’aeroport que destruiria uns espais naturals protegits per la UE que comencen just darrera de la tanca de l’aeroport. “Veurem quines inversions necessita l’aeroport del Prat un cop fem els debats amb reflexió i no amb presses, no partint de cap apriorisme i de cap xantatge del “o tot o res””, ha insistit el batlle pratenc.


“Mentre jo sigui alcalde, la ciutadania pot estar tranquil·la, no cedirem ni un pas més”


Així mateix, l’alcalde ha recordat que tot just aquesta setmana s’ha fet pública la darrera onada del baròmetre municipal, que revela que un 76% de la ciutadania pratenca s’oposa a l’ampliació i tan sols un 10% hi està a favor. “Dic als veïns i veïnes que poden estar tranquils, que aquesta ampliació de l’aeroport no es durà a terme mai, no cedirem ni un pam més. Mentre jo sigui alcalde, poden tenir la garantia de que no hi haurà l’ampliació de l’aeroport”, ha assegurat Mijoler.

MAS:  Cornellà reivindica el 8 de març amb actes presencials


“Estarem atents perquè es facin aquestes inversions al Parc Agrari i al Consorci dels Espais Naturals, que ja es van anunciar el juny del 2021”


La declaració d’intencions signada pel Govern i el PSC tampoc inclou l’exigència d’Illa de paralitzar l’ampliació de zones ZEPA al Delta del Llobregat que exigeix la UE i que està tramitant la Generalitat, i en canvi sí que inclou els 49 milions que la consellera de Territori Teresa Jordà va anunciar el passat juny al Prat. “Seguim defensant el nostre territori, i les infraestructures verdes. Més enllà de les infraestructures grises, les infraestructures verdes són necessàries per al nostre país”, ha dit Mijoler. “Estarem atents perquè es facin aquestes inversions al Parc Agrari i al Consorci dels Espais Naturals, que ja es van anunciar el juny del 2021, perquè són molt necessàries tant per la conservació agrícola com la dels espais naturals”, ha destacat l’alcalde Mijoler.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorResiliència i organització, per vèncer l’ecoansietat
Artículo siguienteComença la programació Cultura en Família, consulta-la a ‘Què fer a Cornellà’
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí