Inicio Actualidad Les noves línies del Programa Treball i Formació promouen la contractació ...

Les noves línies del Programa Treball i Formació promouen la contractació de persones refugiades d’Ucraïna i persones trans

Esteu aquí

Es manté la línia de contractació de dones aturades de llarga durada o en situació de violència masclista

dijous, 2 febrer, 2023 – 09:15


El passat mes de gener, l’Ajuntament del Prat de Llobregat va contractar nou persones en risc d’exclusió laboral per donar suport administratiu i tècnic a diversos serveis municipals durant 12 mesos. Aquestes contractacions s’emmarquen en el programa Treball i Formació del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), l’objectiu del qual és facilitar l’accés al món laboral de col·lectius vulnerables.

MAS:  T’agradaria ser Patge Reial? Ja està obert el temini per presentar la teva candidatura!


Les novetats d’aquesta convocatòria són les línies destinades a la contractació de persones trans i persones refugiades d’Ucraïna, dos col·lectius especialment sensibles i que tenen moltes dificultats per inserir-se al món laboral. A més, es manté la línia de contractació de dones aturades de llarga durada o en situació de violència masclista.


En el cas de les persones trans, encara pateixen discriminacions com la desigualtat d’accés a la feina que, per prejudicis socials, les deixen al marge d’una inserció laboral de qualitat. En el cas de les refugiades ucraïneses, tot i tenir regularitzat el permís de treball per la protecció temporal, es tracta d’un col·lectiu fràgil per les dificultats que genera trobar-se fora del país d’origen, per exemple, l’idioma, que compliquen la seva inserció al mercat de treball.

MAS:  El servei de Cita Prèvia es renova per fer-lo més accessible, millorar la informació que rep l'usuari i reduir el temps d'espera


El programa, a més de la contractació laboral, inclou accions formatives que milloren les competències tècniques professionals i transversals de les persones participants, mentre reben un acompanyament tutoritzat que facilita l’accés al món laboral i a la recerca activa posterior a la finalització del programa.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorOberta la primera convocatòria d’ajuts a la contractació i al treball autònom de 2023
Artículo siguienteÚltims dies per apuntar-vos al concurs de comparses del Carnestoltes’23
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí