Inicio Actualidad Entra en funcionament l’AMBici, el nou servei de bicicleta compartida de l’àrea...

Entra en funcionament l’AMBici, el nou servei de bicicleta compartida de l’àrea metropolitana

Aquest dilluns 30 de gener, l’AMB ha posat en marxa el nou servei de bicicleta compartida de l’àrea metropolitana de Barcelona, l’AMBici, als municipis de Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, el Prat de Llobregat i Sant Just Desvern. Entre aquests sis municipis, ja s’han obert i estan funcionant amb normalitat més de 55 estacions i hi ha més de 600  bicicletes actives. L’objectiu és arribar progressivament a 15 municipis i fins a 2.600 bicicletes elèctriques en 236 estacions

L’AMBici estarà integrat amb el sistema de transport públic col·lectiu de la metròpolis de Barcelona per facilitar la intermodalitat amb altres mitjans de transport públic, com el Bus Metropolità, el metro, el tramvia, el ferrocarril, etc.

L’AMBici ha estat creat per l’AMB i el gestionarà Transports Metropolitans de Barcelona (TMB). És un projecte cofinançat amb 7 milions d’euros del Pla de recuperació, transformació i resiliència del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (fons Next Generation) i suposarà un nou impuls per potenciar i facilitar opcions de mobilitat sostenible a la metròpolis de Barcelona.

La inauguració oficial del servei AMBici es durà a terme el dijous 9 de febrer, a càrrec del vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, i de representants municipals d’aquests sis ajuntaments. 

COST DEL SERVEI

Durant el 2023, l’AMB farà una tarifa promocional de 25 € l’any per abonament, que permetrà 30 minuts d’us gratuïts per cada trajecte. Després dels 30 minuts gratuïts, costarà 0,50 € cada 30 minuts. A partir de l’any 2024, l’abonament tindrà un cost de 40 € l’any, amb els primers 30 minuts a un preu de 0,15 €. Després dels 30 minuts inicials, costarà 0,50 € cada 30 minuts. Els usuaris que vulguin emprar la targeta física, la podran adquirir per un cost de 6 euros. En cas d’emprar el servei amb l’aplicació mòbil, serà gratuït.

Pel que fa a la integració de l’AMBici amb el servei de Bicing, s’han previst dues mesures: 7 estacions de pont o de transferència dels dos serveis i l’abonament metropolità, amb descomptes per als usuaris dels dos serveis.

L’abonament metropolità, que entrarà en marxa al mes de març, tindrà dues opcions:

  • Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana: costarà 65 euros l’any.
    • En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitjà hora està inclosa (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.
    • En el servei Bicing (abonament tarifa plana), vegeu les tarifes per ús a la pàgina web https://www.bicing.barcelona/tarifes.
  •  Abonament metropolità AMBici + Bicing Tarifa Plana per Ús: costarà 53 euros l’any.
    • En el servei AMBici, quan s’agafa una bicicleta la primera mitja hora està inclosa (0,15 € a partir de l’any 2024). Després, es pagarà 0,50 € per cada 30 minuts addicionals, fins a un màxim de 2 hores.

 Consulta la web AMBici

 Mapa de les estacions d’AMBici


- Te recomendamos -
Artículo anteriorOberta la convocatòria dels Premis El Prat Emprèn Marta Mayordomo
Artículo siguienteOberta la primera convocatòria d’ajuts a la contractació i al treball autònom de 2023
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí