Inicio Actualidad L’Ajuntament destina prop de 34 milions d’euros a millorar i protegir l’espai...

L’Ajuntament destina prop de 34 milions d’euros a millorar i protegir l’espai públic

Protegir, cuidar, reparar i millorar l’espai públic de la ciutat és una de les prioritats de l’Ajuntament de Cornellà, fet pel qual cada any es destina una bona part dels pressupostos municipals al capítol d’espai públic i política territorial, concretament per a l’any 2023 el pressupost serà de 33.890.073€ 

Aquesta partida ha augmentat un 1,97% respecte l’any passat per poder donar continuïtat, entre d’altres, als projectes de renovació i renaturalització de l’espai públic iniciats al 2022 que s’integren en el programa Cornellà Natura i que es completaran en els pròxims mesos: avinguda República Argentina, plaça de la Llibertat i carrer Adell Ferrer, parc de Can Mercader, avinguda Alps, carretera de l’Hospitalet, carrer Segarra, la Rambla d’Anselm Clavé… En aquest conjunt d’actuacions previstes també s’inclouria l’ascensor que es construirà a Can Mercader per facilitar l’accés dels veïns de Sant Ildefons a aquest gran parc urbà.

L’objectiu és naturalitzar la ciutat i dissenyar carrers que situïn els vianants al centre, i generar noves zones de convivència i de interacció amb l’entorn. Però, també mantenir uns nivells òptims de qualitat i neteja a la ciutat gràcies al treball coordinat dels diferents serveis municipals que integran aquest gran bloc, com ara: la recollida selectiva de residus urbans, les deixallerias, la neteja viària, l’enllumenat públic, el clavegueram, la conservació de parcs i jardins, reparació i neteja d’edificis municipals i conservació del mobiliari urbà…

També s’inclouen en aquest apartat els serveis de recollida de voluminosos porta a porta -posat en marxa al setembre de 2021- i el nou servei de neteja Pam a Pam -iniciat l’any passat- que reforça la neteja i el manteniment de la ciutat amb una actuació més intensiva per sectors de tot el municipi.

Paral·lelament als projectes inclosos als pressupostos municipals, diàriament es reben a través de la plataforma A Prop Teu avisos per part de la ciutadania per reparar algun element de l’espai públic danyat, així com altres suggeriments de millora. D’aquesta manera, tots podem ser corresponsables de cuidar i preservar els carrers, places i espais verds de la nostra ciutat. 

Podeu veure l’evolució dels pressupostos a la ciutat i una informació més detallada als següents enllaços:

GOVERN OBERT CORNELLÀ

PORTAL DE TRANSPARÈNCIA DE CATALUNYA


- Te recomendamos -
Artículo anteriorMés de 1.700 sancions a patinets imposades per la Guàrdia Urbana al 2022
Artículo siguienteResum en xifres del primer mes del 2023
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí