Inicio Actualidad Hiverns de música clàssica a la Biblioteca Antonio Martín

Hiverns de música clàssica a la Biblioteca Antonio Martín

Esteu aquí

Emmarcat dins del cicle “Viu l’òpera!” del Cèntric Espai Cultural, la biblioteca posa en relleu el seu fons de música clàssica

dijous, 2 febrer, 2023 – 10:00


Viu l’Òpera! continua més viva que mai al Cèntric Espai Cultural, oferint una visió global d’obres clàssiques que no passen de moda. Apropar la cultura operística és un dels principals objectius. Dirigit a un públic amateur i entès i a l’espectador ocasional o fidel, l’activitat es basa en projeccions d’òperes enregistrades en els principals teatres del món i en una sèrie de xerrades divulgatives amb professionals de renom com Marcel Gorgori.


Durant el cicle de projeccions, la biblioteca tancarà amb seleccions musicals de Giuseppe Verdi i Giacomo Puccini, els dos compositors protagonistes de les sessions d’aquest hivern.


Marcel Gorgori, fascinació per la clàssica


Dilluns 6 de febrer i 13 de marc de 2023 a les 19 h, a la Sala d’Actes del Cèntric, el periodista i divulgador Marcel Gorgori  comparteix la seva passió en dues xerrades divulgatives: “Descobrim la clàssica: les parts d’una òpera”. De manera amena, divertida i molt entenedora revela els ets i uts de les estructures instrumentals i vocals d’una òpera.

MAS:  Ràdio Cornellà enceta la seva temporada 40


Distingir una ària d’una romança, quan comença una obertura o s’ha passat a un intermezzo ens enriqueix com a persona, fa gaudir més en profunditat de la peça musical i ajuda a reconèixer els diferents trets de cada compositor.


Autor de diferents obres sobre música, la Xarxa de biblioteques té disponibles pel préstec els següents títols:


·         Cinc cèntims d’òpera: converses d’estiu entre dos amics.


·         Paraula d’òpera: els termes imprescindibles per a gaudir de l’òpera: segones converses.  


·        Aquella nit, a l’òpera: anècdotes, vivències i emocions personals explicades en conversa.


·        Va de ópera: la historia de la ópera en 25 charlas.

MAS:  Stage de grups i formacions de L’Escola d’Arts en Viu


Verdi i Puccini, imprescindibles i atemporals


Les projeccions previstes per febrer i març de 2023 de “Viu l’òpera!” corresponen a:


  •   10 de febrer, a les 17.30 a l’Auditori, projecció de l’òpera Aïda” de Giuseppe Verdi (1813-1901), enregistrada el 2022 a la Royal Opera House de Londres i amb Antonio Pappano com a director.

  •    10 de marc, a les 17.30 a l’Auditori, projecció de “La Bohème” de Giacomo Puccini (1858-1924), enregistrada el 2022 a la Royal Opera House de Londres, sota la direcció musical de Kevin John Edusei.


Per saber més sobre la vida de Verdi i Puccini,  les seves obres musicals en format DVD i CD, trobar partitures o simplement aprofundir en el coneixement de la teoria musical, cal adreçar-se a la planta 1 de la biblioteca.


A més, al servei de préstec virtual Ebiblio, es troben disponibles per descarregar electrònicament Grand March from Aida; Gran Gala di Verdi



Serveis actius de la Biblioteca   


El servei de préstec EBiblio ofereix llibres, revistes i pel·lícules en format electrònic, així com la consulta del fons bibliogràfic al catàleg col·lectiu Aladí i  al catàleg AtΣna.


Són diverses les vies de comunicació a través del correu de la biblioteca b.prat.am@diba.cat, al telèfon 933 705 152, les xarxes socials, Facebook i Instagram i al web de la biblioteca.


 


 


 

MAS:  Cómo conseguir las tarjetas monedero de ayuda del Gobierno en Baix Llobregat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorResum en xifres del primer mes del 2023
Artículo siguienteNomés un de cada deu pratencs i pratenques, a favor de l’ampliació de l’aeroport
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí