Inicio Actualidad Artefactes Escènics tanca el seu procés amb Sònia Gómez

Artefactes Escènics tanca el seu procés amb Sònia Gómez

Esteu aquí

El grup d’alumnes d’aquest espai de creació de L’Escola d’Arts en Viu presenten a la Sala Petita de L’Artesà un treball sobre el cos i l’abstracció

divendres, 27 gener, 2023 – 10:00


Al llarg de 5 mesos els nois i les noies inscrits al grup d’Artefactes Escènics de L’Escola d’Arts en Viu han estat experimentant artísticament a partir del moviment dels seus propis cossos amb la coreògrafa i performer Sònia Gómez.


Es tracta d’un grup de joves d’entre 13 i 16 anys, que estan cursant a L’Escola disciplines de música, dansa o teatre, i que es troben els dimecres per la tarda en aquesta assignatura d’Artefactes Escènics per trencar amb les fronteres de les disciplines artístiques i investigar a través de la creació, sempre amb la mediació i l’acompanyament d’un o d’una artista. Aquestes assignatures més experimentals tenen el joc, l’error, l’assaig i la pregunta al centre, com també és el cas  de l’assignatura de Pràctiques de Creació, on els més petits estan sent acompanyats aquest curs per la cia Big Bouncers.


El treball de creació que han fet els i les participants amb la Sònia Gómez ha estat un treball molt físic, que ha permès a les alumnes redescobrir-se i retrobar-se amb el seu – segons les paraules de les mateixes participants – estimat cos. Un aprenentatge de confiança en allò desconegut, per caminar i traspassar les fronteres d’allò figuratiu, d’allò conegut,  per entrar en el món de l’abstracció i trencar amb els nostres judicis. Un treball pertinent per tornar a conèixer un cos que està en constant mutació. Un treball de reflexió personal a partir del nostre moviment quotidià que esdevè creatiu però sobretot un exercici col·lectiu a través de l’escolta dels cossos.


Les assignatures formen part dels espais de Confluències de l’oferta formativa de L’Escola i són a la vegada un projecte conjunt amb el Teatre L’Artesà, que és qui selecciona i aporta els i les artistes, vinculats a la pròpia programació del teatre o als seus projectes d’educació o mediació.


A partir d’ara, des del mes de febrer fins al mes de juny, el grup d’Artefactes Escènics viurà un nou procés de creació amb un altre artista, David Espinosa, qui aportarà també als i les joves una mirada interdisciplinar i contemporània. En aquesta ocasió, en David obrirà el seu univers i pràctiques artístics a partir dels objectes i la projecció de les seves ombres per crear un còmic escènic. De fet, encara hi ha places per formar part d’aquest nou projecte. T’hi apuntes?


 


- Te recomendamos -
Artículo anteriorComencen les inscripcions al Campus d’Arts en Viu per a joves
Artículo siguiente‘Què Fer a Cornellà’ es renova per potenciar la informació cultural i la presència a les xarxes
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí