Inicio Actualidad Consells davant les baixes temperatures

Consells davant les baixes temperatures

divendres, 20 gener, 2023 – 11:00


Aquests dies s’ha produït una davallada de les temperatures i s’espera que el fred continuï els dies propers.  Davant l’augment d’ús d’aparells elèctrics i de calefacció que comporta la baixada de temperatures, cal extremar les precaucions a la llar.


Evitem les intoxicacions, vigilem amb els aparells de combustió


Les calderes i els aparells de combustió que s’utilitzen per a la calefacció poden convertir-se en un element de risc si no estan en bon estat o no se’n fa un bon ús. Cal evitar la mala combustió. Per aquest motiu, segueix els consells següents:


  • Si utilitzes un escalfador o una estufa amb foc obert o qualsevol altre element de calefacció, per tal d’evitar la intoxicació i garantir l’entrada d’aire net, ventila cada dia durant uns minuts.

  • Revisa l’estat dels elements de calefacció, de les calderes, de les estufes, etc.

  • Si un aparell no funciona bé o fa olor estranya no el facis servir.


En cas d’urgència:


  • Si ets en una habitació amb una estufa de llenya, carbó o gas, un braser o una caldera i notes símptomes de mareig, ventila immediatament: obre alguna porta o finestra. 

  • Truca sempre al 112 si et trobes malament o penses que pateixes una intoxicació per mala combustió o si trobes algú inconscient en arribar a casa.


 


Evitem el foc, vigilem amb els aparells de calefacció i llars de foc


  • Aparta qualsevol aparell calefactor de materials combustibles com ara cortines, llençols, cobrellits, sofàs, etc.

  • No acostis les estufes, els brasers, etc. a les cortines, als mobles i, especialment, als llits o matalassos. Mai no eixuguis la roba o altres objectes a sobre, ja que podries provocar un incendi. No els cobreixis amb cap objecte.

  • Manté els infants allunyats de les estufes, dels brasers i de les xemeneies. No deixis encenedors al seu abast.


 


  • Si tens llar de foc, allunya de la llar de foc tots els materials combustibles propers, com materials plàstics, fustes, parquet, catifes, moquetes o qualsevol altre teixit.

  • Neteja el tub de la xemeneia almenys un cop l’any. Evitaràs l’acumulació de sutge.

  • Comprova que, quan te’n vas a dormir o marxes de casa, la llar de foc està apagada. Si no és així, col·loca una pantalla mataguspires.

  • Detector de fums: protegeix casa teva amb un detector de fums. En cas que hi hagi fum, el detector emetrà un senyal acústic que avisarà de la situació de risc.


 


Els serveis municipals, amatents


La policia, protecció civil i manteniment estan amatents a qualsevol incident que es pugui produir.


Així mateix, els equips d’acció social estan contactant les persones que pateixen sensellarisme per prevenir-los tant d’aquest episodi de fortes ventades que hem viscut en dies anteriors com del fort fred que es preveu que es matingui durant els propers dies.


 


Pots trobar més informació als enllaços següents:




 

MAS:  Consejos para disfrutar de un festival de música en Baix Llobregat

- Te recomendamos -
Artículo anteriorTornen les activitats familiars per descobrir el patrimoni històric i natural de Cornellà
Artículo siguienteLes creadores i creadors del pessebre de la gent gran tornaran a posar el seu granet de sorra en la investigació contra el càncer infantil
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí