Inicio Actualidad Una desena de PIME i autònoms de la ciutat, Fundesplai i la...

Una desena de PIME i autònoms de la ciutat, Fundesplai i la COV, socis de l’Ajuntament a Energia del Prat

Esteu aquí

El plenari municipal dona llum verda a la constitució de la comunitat ciutadana d’energia, amb vocació de ser la més gran de l’Estat. En total, s’han recollit amnb escreix els 120.000 euros necessaris. L’Ajuntament del Prat ha aportat uns altres 120.000 euros, i 60.000 que cedeix de forma gratuïta a l’associació ciutadana que ha resultat escollida dins el mateix procediment de concurrència pública per formar part de l’Energia del Prat.

dimecres, 18 gener, 2023 – 19:15


L’Ajuntament del Prat ha aprovat per unanimitat la constitució de la societat limitada d’economia mixta sense ànim de lucre per la creació de la comunitat ciutadana d’energia Energia del Prat. Es tracta de l’ens que permetrà que les llars, comerços i empreses del Prat pugin generar, autoconsumir i emmagatzemar energia neta, local i econòmica. Aquesta vol ser la comunitat local d’energia més gran de l’Estat. Així ho ha aprovat el ple municipal que s’ha celebrat aquest dimecres, i que podeu recuprar aquí.


El model d’Energia del Prat és d’una societat limitada d’economia mixta que permet que l’Ajuntament tingui una participació d’un 40%, una associació d’usuaris i usuàries que en faran ús dels serveis serveis amb un 20% de l’accionariat i un 40% restant per capital privat. D’aquesta manera, es garanteix el lideratge de la público-comunitari, tant des de l’associació com des de l’Ajuntament, i un marc, el de l’associació d’usuaris i usuàries, on tots els veïns i veïnes del Prat podran participar i codfecidir.  

MAS:  En Femení pel 25N: Crear per travessar les violències


La ciutadania i les PIMES, al capdavant de la comunitat


Després del període oficial de concurrència, s’han registrat gairebé una tretena de peticions de compra de participacions que s’han concretat en una vintena de persones a títol individual i una desena de PIMES i persones autònomes de la ciutat, així com entitats. Hi destaca la participació de Fundesplai o la Cooperativa Obrera de Viviendas, així com l’escola Nostra Senyora del Mar i empreses implantades a la ciutat des de fa anys com ara Pecomor, Industry Iberica, Lluch Essence o Fulco, o del sector energètic, com SolarPrat i OlivoEnergy. Era necessari reunir 120.000 euros, i aquest objectiu s’ha pogut acomplir amb escreix.


Per l’oferta de concurrència d’associacions ciutadanes s’ha presentat una única proposta per formar d’aquesta modalitat. Es tracta de l’entitat El Prat Energia Associació Ciutadana, sorgida a partir del grup motor format per famílies i equip docent i directiu de l’escola Charles Darwin. En aquest centre escolar, durant els darrers mesos, s’ha dut a terme una prova pilot d’autoconsum compartit d’energia a partir de les plaques solars instal·lades en aquest equipament municipal.

MAS:  La Biblioteca Antonio Martín fa la volta al món amb una exposició sobre l’escriptor Jules Verne


L’Ajuntament del Prat, per la seva banda, ha aportat 180.000 euros: 120.000 €, que passaran a formar part de les participacions de titularitat municipal, i 60.000€, cedit directament a l’associació d’usuaris.


D’aquesta forma, el ple del Prat ha donat un darrer pas per poder constituir l’Energia del Prat properament.


L’objectiu és que un cop Energia del Prat estigui constituïda pugui presentar una proposta a la ciutadania i a les empreses pratenques per protagonitzar una transició energètica a la ciutat. Entre els productes que oferirà està l’oferta d’energia de proximitat i autoconsum, així com la instal·lació fotovoltaica en les cobertes disponibles, així com la promoció de calderes de gas per equips d’aerotermia, amb l’objectiu d’electrificar al màxim les llars i les empreses del Prat.


Aquests objectius es concretaran amb una proposta de deplegament de renovables a la línia d’ajudes convocada per IDAE “CE Implementa”, podent accedir a ajudes per la instal·lació d’energia d’origen renovable, desplegament de programes de gestió de la demanda i estratègies d’estalvi i eficiència.


Aprovació del Reglament per a l’equitat de gènere a l’Ajuntament del Prat


Un altre dels punts destacats del ple municipal ha estat l’aprovació inicial del Reglament per a l’equitat de gènere de l’Ajuntament del Prat. Amb aquesta eina l’Ajuntament vol establir un marc conceptual, organitzatiu, normatiu i executiu per implementar de manera real i efectiva el principi de la transversalitat de gènere que permetrà remoure les estructures que produeixen les desigualtat entre dones i homes assolint així l’equitat de gènere en tota l’organització municipal.

MAS:  Els infants de la ciutat aprenen, a través dels contes, a saber conviure a les comunitats veïnals


El plenari dona compta de la millora salarial de les treballadores del SAD


El plenari ha donat compte també de la millora salarial de les treballadores del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD) del Prat. Una trava burocràtica impedia a les empleades de la Fundació S21, de titularitat pública, cobrar la totalitat de l’augment previst al conveni sectorial. Finalment, aquesta trava s’ha superat. Unes 95 persones en total ja han cobrat la totalitat de l’increment salarial d’un 8%.


El servei d’ajuda a domicili (SAD) está gestionat per la fundació S21, una empresa pública que depèn del Consorci de Salut i Social de Catalunya, organisme format per més d’un centenar d’administracions i empreses públiques on el consistori pratenc també hi té participació.


 


El SAD es presta al Prat de forma pública des de la tardor del 2019 i durant 2022 ha atès més de 700 persones.


- Te recomendamos -
Artículo anteriorArriba el moment de justificar les subvencions a les entitats de la ciutat de l’any 2022
Artículo siguienteComunicat de l’Ajuntament de Cornellà davant l’agressió a una dona per violència masclista
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí