Inicio Actualidad El consell de la FP es reuneix per impulsar la Formació Professional...

El consell de la FP es reuneix per impulsar la Formació Professional al Prat

Esteu aquí

El Centre Cívic Palmira Domènech acull la sessió de treball anual del consell, que recupera la presencialitat després de la pandèmia

dimecres, 18 gener, 2023 – 10:00


El passat 17 de gener es va celebrar la sessió de treball anual del consell de Formació Professional (FP), que després de la pandèmia va recuperar la presencialitat al Centre Cívic Palmira Domènech. Durant la sessió, la Fundació BCN Formació Professional va presentar els resultats de l’estudi que fixa les quatre línies estratègiques a seguir per impulsar la FP al Prat de Llobregat.


Les 42 persones assistents, entre les quals hi havia representants del teixit empresarial pratenc, dels centres educatius que imparteixen FP al municipi, dels sindicats comarcals i de l’administració pública, es van dividir en quatre grups de treball, un per cada línia, i van reflexionar sobre com promocionar la FP. Un exercici que tenia en compte tres punts que són transversals: millorar la qualificació i ocupació de la població, atraure talent femení i promocionar l’equitat social.

MAS:  Nova programació de cursos al CIRD


La primera línia estratègica és esdevenir referent en la generació de talent en relació amb els sectors rellevants al territori. Aquests sectors, segons l’estudi de la fundació, són la logística, l’agroalimentació i les professions industrials.


La segona línia és generar oferta professional vinculada a vectors de canvi, com la sostenibilitat i la mobilitat elèctrica, que actualment està poc articulada a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).


La tercera línia és incrementar les vies de col·laboració amb empreses. El grup de treball que va desenvolupar aquesta línia va concloure que la col·laboració entre els agents públics i privats és imprescindible per impulsar la FP.

MAS:  Pelea a navajazos en Lleida acaba con un herido y un detenido


La quarta i darrera línia és generar espais formatius referents pels sectors principals del territori, que respon a l’augment de la demanda de la FP dels darrers anys.


Amb les conclusions de l’estudi de la fundació i les reflexions aportades durant la sessió, es definirà el Pla Director de la FP, presentat al plenari del 2022. Aquest pla serà el full de ruta del consell i de la FP a la ciutat durant els pròxims vuit anys.


La sessió va comptar amb les intervencions de la tinenta d’alcalde de l’Àrea d’Educació i Cultura, Pilar Eslava, i del tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Juan Carlos Moreno. Aquestes són les àrees de l’Ajuntament que organitzen i gestionen el consell de la FP.

MAS:  S'obren les inscripcions del concurs 'La Veu de Cornellà'


- Te recomendamos -
Artículo anteriorApunta’t al Concurs de Comparses del Carnaval 2023 a Cornellà
Artículo siguienteÚLTIMA HORA | Luto en la música catalana: fallece el gran pianista Ramon Coll a los 82 años
Foto del avatar
Equipo de la redacción central de EditorialOn. Somos muchos, de sitios muy distintos y vivimos por y para la información.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escriba su comentario!
Por favor escriba su nombre aquí